Να εκκενώσουμε τη χώρα να τελειώνουμε;

Να εκκενώσουμε τη χώρα να τελειώνουμε;

Το ημερολόγιο έδειχνε 15 Ιουνίου. Στο τραπέζι κάθονταν Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Νίκος Χαρδαλιάς για να παρουσιάσουν τον καταπληκτικότερο σχεδιασμό αντιπυρικής περιόδου στον σύμπαν, σηκώνοντας φυσικά το δάχτυλο στους προηγούμενους που ήταν ανίκανοι.

***«Έχει γίνει μια καταπληκτική πρότυπη δουλειά όσον αφορά στην αντίληψη και την κατανόηση του προβλήματος πυροπροστασίας στη χώρα μας. Έχουμε μια νέα προσέγγιση θα έλεγα με επίκεντρο την πρόληψη, την ετοιμότητα και την προσπάθεια να παρέμβουμε πριν εκδηλωθεί το κακό. Σκοπός όλων μας είναι στο μέτρο του δυνατού η αποτροπή του κινδύνου, όχι εκ των υστέρων μεμψιμοιρία για το τι θα μπορούσε να είχε γίνει», είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

*** «Διανύουμε την αντιπυρική περίοδο  και θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το σχεδιασμό μας. Ένα σχεδιασμό στην καρδιά του οποίου βρίσκονται ο γρήγορος εντοπισμός και η άμεση απόκριση. Καθώς όσο πιο άμεση είναι η επέμβαση τόσο πιο γρήγορα ολοκληρώνεται και η κατάσβεση, πριν προλάβει η φωτιά να εξαπλωθεί.
Στην προσπάθεια αυτή, κομβικό ρόλο διαδραματίζουν τα εναέρια μέσα. Για αυτό και ο στόλος αεροπυρόσβεσης-επιτήρησης έχει ενισχυθεί σε σχέση με πέρσι, αριθμώντας συνολικά 69 ελικόπτερα και αεροσκάφη», είπε από την πλευρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς.

*** Πενήντα μέρες μετά κάηκαν Ρόδος, Αχαΐα, Βαρυμπόμπη, Εύβοια, Αρχαία Ολυμπία, Μεσσηνία. Κι αναφέρω αυτές τις περιοχές επειδή κάηκαν μόνο με 2 μποφόρ αέρα. Χωρίς κανέναν σχεδιασμό, με τους κατοίκους να προσπαθούν να σώσουν οτιδήποτε αν σώνεται και να κλαίνε στα κανάλια ότι η Πολιτεία τους έχει αφήσει στο έλεος του Θεού.
Μέχρι και οι δικοί τους δήμαρχοι τους έκραξαν στα κανάλια…


*** Καλά ο Στραβελάκης είπε ότι η άπνοια είναι σύμμαχος της φωτιάς. Τόσα χρόνια ξέραμε ότι σύμμαχος της φωτιάς είναι οι ισχυροί άνεμοι, τώρα μάθαμε ότι τελικά δεν ισχύει αυτό και πως η άπνοια βοηθάει τη φωτιά να εξελιχθεί.
Τον Αύγουστο θα φταίνε πάλι ο αέρας.
Καμία ντροπή.

 

***Το περίφημο και διαφημιζόμενο επιτελικό κράτος κάηκε στο δάσος. Δεν είχε κανένα σχέδιο πρόληψης και εμφανίστηκε ανίκανο να επιχειρήσει όταν η φωτιά είχε ήδη ξεσπάσει. Καμία προετοιμασία, καμία αντίληψη, καμία ετοιμότητα.
Είναι καλοί μόνο στο να διορίζουν και να κάνουν «δώρα». Τίποτα άλλο.

*** *** Και έκανε και διάγγελμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να μας πει ότι δεν ψάχνει «ούτε για άλλοθι, ούτε για δικαιολογίες» και πως φταίει η Κλιματική Αλλαγή.
Α! Και ότι πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Ενωμένοι είμαστε εμείς. Όλοι το ίδιο είπαμε ή σκεφτήκαμε αμέσως μετά το διάγγελμα στους καναπέδες μας.

*** Όπως τα λέει ο Άδωνις.

 

*** Βραβείο δημοσιογραφίας στη φίλη μου, Μαίρη Γύγου και φυσικά στο OPEN που ενώ οργισμένοι κάτοικοι ζητούν εξηγήσεις από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό (αυτόν βρε, τον φίλο του Μπακογιάννη που φεύγοντας του έκανε «πάσα» την καρέκλα) για την απουσία εναέριων μέσων όλο το πρωί, αυτή έλεγε ότι «ακούγονται φωνές» χωρίς να πάει κοντά και χωρίς η κάμερα να τραβήξει το παραμικρό πλάνο.
Ποτέ η δημοσιογραφία δεν ήταν σε τέτοια χάλια εν καιρώ Δημοκρατίας. Λέμε τώρα.

 

*** Τι ήταν αυτές οι φωνές; Κραυγή αγωνίας από ανθρώπους που έβλεπαν τις περιουσίες τους να καίγονται. Μάλλον η φράση «πάρε τον Μητσοτάκη τηλέφωνο να στείλει ελικόπτερα» έπρεπε να μπει κάτω από το… χαλί.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter