Μυτιλήνη: Κινητοποίηση για προσλήψεις στο νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας

Μυτιλήνη: Κινητοποίηση για προσλήψεις στο νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας

Την στελέχωση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και των Κέντρων Υγείας της Λέσβου με γιατρούς και το αναγκαίο νοσηλευτικό προσωπικό διεκδικούν οι νοσοκομειακοί γιατροί του νησιού. Οι ειδικευόμενοι γιατροί τις προηγούμενες ημέρες με δημόσια παρέμβαση τους κατέδειξαν τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και τις εξαντλητικές συνθήκες εργασίες στις οποίες καλούνται να εργαστούν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού.

Στο πλαίσιο αυτό με πρωτοβουλία της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου, την Πέμπτη 27 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Σαπφούς. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ Λέσβου, του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης.

Χαιρετισμούς στην συγκέντρωση απεύθυναν εκπρόσωπος των ειδικευόμενων γιατρών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, η Μαρία Μαδυτινού πρόεδρος του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης, η Έφη Γκίκα αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Λέσβου, ο Γιάννης Ζαφειρίου Πρόεδρος του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και Ογκολόγος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης Ηλίας Νικολαΐδης.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου Αλέξανδρος Ζάμπρας ο οποίος μεταξύ άλλων είπε πως αυτή είναι η πρώτη μιας σειράς κινητοποιήσεων που πρόκειται να ακολουθήσουν προκειμένου να ανατραπεί η πολιτική της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Πρόσθεσε πως η Ελλάδα έχει το μικρότερο ποσοστό κρατικής χρηματοδότησης στην υγεία σε όλη την Ευρώπη και την ίδια στιγμή έχει τις μεγαλύτερες δαπάνες για την αγορά πολεμικού υλικού.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις μεγάλες ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών στο ΕΣΥ αλλά και στο ΕΚΑΒ. Κατά την εκτίμηση του ζούμε καταστάσεις που θα χειροτερεύσουν τα επόμενα χρόνια, καθώς δεν γίνονται προσλήψεις προσωπικού την ίδια ώρα που αυξάνονται οι συνταξιοδοτήσεις. Οι ελλείψεις γιατρών στο ΕΣΥ ανέρχονται σε 6.000, ενώ οι ελλείψεις νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού ξεπερνούν τις 15.000.

Αναφερόμενος στα προβλήματα του δημοσίου συστήματος υγείας στη Λέσβο ο κ. Ζάμπας τόνισε πως το Κέντρο Υγείας Άντισσας οδεύει προς παύσης της καθημερινής λειτουργίας του ως αποτέλεσμα των ελλείψεων σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης λειτουργεί με μονές βάρδιες και βάρδιες που καλύπτονται από αγροτικούς γιατρούς. Επίσης δήλωσε πως η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου στηρίζει πλήρως τους ειδικευόμενους γιατρούς.

Στην συνέχεια ο κ. Ζάμπρας ζήτησε να γίνουν προκηρυχθούν άμεσα και ταυτόχρονα όλες οι κενές θέσεις ιατρών που υπάρχουν στην Λέσβο, «για να μπορεί να έρθει κάποιος συνάδελφος χωρίς να φοβάται ότι θα μείνει μόνος του» όπως είπε. Επίσης ζήτησε να κηρυχθεί το Νοσοκομείο της Μυτιλήνης ως άγονο, όπως συμβαίνει με τα νοσοκομεία όλων των νησιών του Αιγαίου (πλην Κρήτης και Εύβοιας), ώστε να δοθούν στους νοσοκομειακούς γιατρούς που υπηρετούν στην Λέσβο τα λίγα κίνητρα που δίνονται στους νοσοκομειακούς γιατρούς των άλλων νησιών. Τέλος ο κ. Ζάμπρας υπογράμμισε πως άμεσα η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου θα προχωρήσει σε νέα γενική συνέλευση και θα καλέσει εκ νέου όλους τους φορείς και την κοινωνία της Λέσβου να υπερασπιστούν το δημόσιο σύστημα υγείας.

Μετά την συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στην κεντρική αγορά της Μυτιλήνης.

Διαβάστε επίσης

Ο Κασσελάκης προκαλεί τον Τσίπρα: Έλα και ανάλαβε και θα είμαι στρατιώτης, αλλιώς στήριξε με χωρίς παιχνίδια

Ερευνα ΙΝΕ ΓΣΕΕ: Το μεγάλο ξεζούμισμα των μισθωτών κινεί την οικονομία στην Ελλάδα του Μητσοτάκη

Ηχηρή παρέμβαση Τσίπρα μέσω συνεργατών: «Χυδαιότητα ότι δεν βοήθησε την Αυγή»

Ύδρα: Οι αντιφατικές εκθέσεις της Πυροσβεστικής και τα γενέθλια μιας εκ των κατηγορούμενων από το Καζακστάν

ΕΣΥ σε κατάρρευση: Κατσαρίδες, υγρασία, απαξίωση και εκμετάλλευση στο νοσοκομείο Άμφισσας (Photos)

Πηγή stonisi.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter