Μυστήριο με τους βομβητές που σκόρπισαν τον τρόμο στον Λίβανο – «Κατασκευάστηκαν στην Ουγγαρία»

Μυστήριο με τους βομβητές που σκόρπισαν τον τρόμο στον Λίβανο – «Κατασκευάστηκαν στην Ουγγαρία»

Η εξέταση κομματιών από τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο οδήγησε στο πρώτο συμπέρασμα ότι ανήκουν στην εταιρεία Gold Apollo, μία εταιρεία από την Ταϊβάν. Τα εν λόγω δημοσιεύματα οδήγησαν την εταιρεία να εκδώσει ανακοίνωση σημειώνοντας ότι το μοντέλο AR-924 που χρησιμοποιήθηκε στις επιθέσεις κατασκευάστηκε και πωλήθηκε από ουγγρική εταιρεία με την επωνυμία BAC Consulting, η οποία είχε άδεια χρήσης του εμπορικού της σήματος.

«Σύμφωνα με τη συμφωνία συνεργασίας, εξουσιοδοτούμε την BAC να χρησιμοποιεί το εμπορικό σήμα μας για τις πωλήσεις προϊόντων σε καθορισμένες περιοχές, αλλά ο σχεδιασμός και η κατασκευή των προϊόντων είναι αποκλειστικά ευθύνη της BAC», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Gold Apollo.

«Η εταιρεία μας παρέχει μόνο την άδεια χρήσης του εμπορικού σήματος και δεν εμπλέκεται στο σχεδιασμό ή την κατασκευή αυτού του προϊόντος», προστίθεται.

Το Politico επιχείρησε να επικοινωνήσει με την BAC το πρωί της Τετάρτης, ωστόσο δεν έλαβε κάποια απάντηση.

Σημειώνεται ότι ο ιδρυτής και πρόεδρος της ταϊβανέζικης εταιρείας Σου Τσινγκ – Κουανγκ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι υπήρξαν προβλήματα στη μεταφορά των χρημάτων που προήλθαν από την BAC. «Το έμβασμα ήταν πολύ περίεργο», είπε, σύμφωνα με το Reuters, προσθέτοντας ότι οι πληρωμές προέρχονταν από τη Μέση Ανατολή, χωρίς όμως να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter