Μυρίζει μπαρούτι στη Μέση Ανατολή: «Χτύπημα στο Ισραήλ τα επόμενα 24ωρα» – Ρουκέτα πέρασε το Iron Dome

Αναπόφευκτο είναι, σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους, ένα χτύπημα μεγάλης κλίμακας από το Ιράν προς το Ισραήλ τις επόμενες 24 ή 48ώρες, σύμφωνα με τα όσα γράφει το Bloomberg.

Μάλιστα, η αμερικανική ιστοσελίδα επικαλείται δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλινκεν στους ομολόγους του από τις χώρες της G7, κάτι που αναφέρει και το Times of Israel.

Η αμερικανική πλευρά έχει έρθει σε επαφή με διπλωματικές πηγές αναζητώντας τρόπο αποκλιμάκωσης της έντασης, υπό τον φόβο μίας γενικευμένης σύρραξης με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Άντονι Μπλίνκεν πρότεινε να πιεστεί η Τεχεράνη ώστε να περιορίσει το εύρος της επικείμενης επίθεσής της. Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να συγκαλέσει σήμερα την ομάδα εθνικής ασφάλειας για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Από την πλευρά της, η Jerusalem Post γράφει ότι «αναμένεται άμεση και σε πολλαπλά μέτωπα επίθεση κατά του Ισραήλ».

Ρουκέτα έπεσε σε κιμπούτς

Τα ξημερώματα της Δευτέρας ήχησαν ξανά οι σειρήνες στον εναέριο χώρο του Ισραήλ. Ο IDF ανακοίνωσε ότι το συμβάν θεωρείται πλέον λήξαν και πως οι στόχοι αναχαιτίστηκαν.

Όμως, συμπληρώνεται στην ανακοίνωση, ότι μία ρουκέτα έπεσε σε κιμπούτς στο βόρειο Ισραήλ, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο στρατιωτών.

Εκκλήσεις απομάκρυνσης από τον Λίβανο

Οι εκκλήσεις στους ξένους υπηκόους να φύγουν από τον Λίβανο πολλαπλασιάστηκαν χθες Κυριακή, εξαιτίας των φόβων ότι θα υπάρξει στρατιωτική κλιμάκωση ανάμεσα στο Ιράν και συμμάχους του από τη μια και το Ισραήλ από την άλλη, που η διεθνής κοινότητα τονίζει πως καταβάλλει προσπάθειες για να αποφευχθεί.

Εν αναμονή των αντιποίνων του Ιράν και των συμμάχων του στις δολοφονίες του ηγέτη της Χαμάς στην Τεχεράνη και κορυφαίου στελέχους του στρατιωτικού βραχίονα της λιβανικής Χεζμπολά, οι διπλωματικές προσπάθειες εντείνονται. Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα Β΄ κάλεσαν χθες να αποφευχθεί η κλιμάκωση «πάση θυσία».

Το λιβανικό υπουργείο Υγείας ανέφερε τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα ότι «πλήγμα του ισραηλινού εχθρού» σκότωσε δυο ανθρώπους στη Χούλα, στο νότιο τμήμα της χώρας.

Διαβάστε επίσης

Σκάνδαλο υποκλοπών: Αδειλίνη και Ζήσης «μπάζωσαν» την έρευνα

Η αλήθεια σε 17 πρωτοσέλιδα: Η απόλυτη δικαίωση του Documento για το κουκούλωμα των υποκλοπών από τη Δικαιοσύνη