Μπριζίτ Μπαρντό: Η απόλυτη γυναίκα κλείνει τα 84 και στις δόξες της τραγουδούσε Γιάννη Σπανό (Video)

Η Μπριζίτ Μπαρντό ήταν η φαντασίωση εκατομμυρίων ανδρών τις δεκαετίες του 50 και 60 που μεσουρανούσε στον κινηματόγραφο και στη μουσική. όταν ο χρόνος άρχισε να θολώνει την εικόνα αποσύρθηκε και έγινε μια από τις διασημότερες ακτιβίστριες για τα δικαιώματα των ζώων.

Σήμερα η Μπε-Μπε, η Μπριζίτ Μπαρντό κλείνει τα 84 χρόνια της και είναι μια καλή αφορμή για να τη θυμηθούμε μέσα από μια σπάνια συνεργασία με τον συνθέτη Γιάννη Σπανό τη δεκαετία του ’60/

Εκεί στην Πόλη του Φωτός, ο Γιάννης Σπανός κατάφερε μία από τις γυναίκες μύθους της εποχής κι όχι μόνο, να τραγουδήσει δημιουργίες του.

Η Μπραντό, τραγουδούσε με το μοναδικό ταμπεραμέντο και ναζιάρικο ύφος το “Les amis de la Musique”.

YAΝΙ SPANOS BRIGITTE BARDOT LES AMIS DE LA MUSIQUE 1963

Με την μεσολάβηση του κοινού τους φίλου Jean-Max Rivière, ο Γιάννης Σπανός γνωρίζει την Brigitte Bardot, η οποία ερμήνευσε το τραγούδι του “Sidonie” σε στίχους Charles Cros, που ακούγονταν στην ταινία “Vie privée” του Louis Malle (1962).

Η δισκογραφική επιτυχία του τραγουδιο, είχε ως αποτέλεσμα η Brigitte Bardot να ξεκινήσει και καριέρα στο τραγούδι, ενώ ο Γιάννης Σπανός, ηχογράφησε με τη φωνή της άλλα τρία τραγούδια “Les amis de la musique”, “Rosed’ eau” και “Une histoire de plage”, όλα σε στίχους του J.M. Rivière, που κυκλοφόρησαν το 1963.

Η Brigitte Bardot, το 1982, είκοσι χρόνια μετά, τραγούδησε και πάλι Γιάννη Σπανό, το τραγούδι με τίτλο “Lachasse“.

Πηγή: webmusic