«Μπουρλότο» στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας έβαλε ο Μπακογιάννης με άσχετες αναφορές στην «Χρυσή Αυγή»

«Μπουρλότο» στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας έβαλε ο Μπακογιάννης με άσχετες αναφορές στην «Χρυσή Αυγή»
Κώστας Μπακογιάννης (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Το ζήτημα της καθαριότητας της πόλης ήταν το κυρίαρχο στην ημερησία διάταξη του σημερινού δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων, η ενημέρωση για τις δράσεις της διεύθυνσης Καθαριότητας από την αντιδήμαρχο Ρωξάνη Ευαγγελία Μπέη και παρουσίαση 11 πρωτοβουλιών για την καθαριότητα από τον δήμαρχο Χάρη Δούκα. Ωστόσο η κατάσταση ξέφυγε για εντελώς άλλο ζήτημα.

Αφορμή στάθηκε μια αναφορά του Κώστα Μπακογιάννη κατά την τοποθέτησή του, όταν είπε πως «Πολλές φορές σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο, η Χρυσή Αυγή έχει στηρίξει τη δημοτική Αρχή».

Αυτό προκάλεσε την έκρηξη της παράταξης του Χάρη Δούκα και την έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στις δύο πλευρές. Η διαδικασία διακόπηκε για λίγο και στη συνέχεια ο δήμαρχος Αθηναίων πήρε τον λόγο επί προσωπικού και είπε:

«Ο κ. Μπακογιάννης σήμερα ξέφυγε εντελώς. Δεν σεβάστηκε τη μνήμη του νεκρού εργαζόμενου στην καθαριότητα, κάνοντας άκρως υποτιμητικά και ειρωνικά σχόλια. Επιχείρησε να ταυτίσει την παράταξή μας με τη Χρυσή Αυγή. Το ότι αδυνατεί να αποδεχτεί την ήττα του στις εκλογές, είναι δικό του πρόβλημα. Το ότι επιχειρεί όμως, να διαστρεβλώσει την αλήθεια στο δημοτικό συμβούλιο είναι πρόβλημα όλων μας. Δεν μπορεί η προσωπική του πικρία να τον ωθεί σε προκλητικές, προσβλητικές και χυδαίες ακρότητες. Η απόλυτη ταύτισή του με τη γραμμή του Μαξίμου, μόνο ζημιά κάνει στην πόλη. Παρά τις συκοφαντίες και τις αήθεις επιθέσεις, η Αθήνα είναι και θα παραμείνει πόλη της Δημοκρατίας».

Αμέσως μετά, ο κ. Δούκας κάλεσε επίμονα τον κ. Μπακογιάννη να ανακαλέσει, αλλά αυτός αρνήθηκε. «Ο κόσμος το έχει τούμπανο κι εσείς κρυφό καμάρι» πρόσθεσε. «Απαράδεκτο, είναι ντροπή», απάντησε ο κ. Δούκας και αυτές οι αντεγκλήσεις συνεχίστηκαν για αρκετή ώρα.

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι επικεφαλής των άλλων παρατάξεων. Ο Κώστας Ζαχαριάδης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Προβοκάρετε κ. Μπακογιάννη, τη σοβαρή συζήτηση για την καθαριότητα. Μετατρέπετε τους φασίστες σε ρυθμιστές και αρνούμαι ως δημοκράτης να εμφανίζουμε τη Χρυσή Αυγή ως ρυθμιστή».

«Παίζονται παιχνίδια πέρα από τον δήμο, αυτό δείχνουν αυτές οι οξύνσεις και αποπροσανατολίζουν», είπε ο Νίκος Σοφιανός.

Ο Χαράλαμπος Γιώτης, επιτέθηκε φραστικά στον κ. Μπακογιάννη, έκανε λόγο για «τραγική εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου», προσθέτοντας πως δεν υπάρχει Χρυσή Αυγή στο Δ.Σ..

Για ανούσια αντιπαράθεση μίλησε ο Κώστας Παπαδάκης και η Ελένη Παπαδοπούλου, είπε πως αυτό που έγινε είναι προσβλητικό για όλους, και το καταδίκασε.

Δούκας: 11 πρωτοβουλίες για καθαριότητα

Η αντιδήμαρχος Ρωξάνη Μπέη, προχώρησε σε μια αναλυτική ενημέρωση για τις δράσεις της διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς και στα επιπλέον προβλήματα που έχουν προκύψει, όπως αυτό του υπερτουρισμού, που έχει αυξήσει κατακόρυφα το αποτύπωμα των απορριμμάτων μέσα στην πόλη.

Στο σύνολό τους, οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις έκαναν λόγο για σοβαρό πρόβλημα της Αθήνας και για κακή εικόνα της πόλης γύρω από την καθαριότητα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, αναφέρθηκε στις 11 πρωτοβουλίες και δράσεις για μια καθαρή Αθήνα. Αυτές οι 11 πρωτοβουλίες και δράσεις είναι:

– Δημιουργία Ομάδας Ελέγχους Καθαριότητας από μικτά κλιμάκια ελέγχου με δημοτικούς αστυνομικούς και επόπτες καθαριότητας, με έναρξη στις 2/9 στο κέντρο και από 9/9 σε όλες τις δημοτικές κοινότητες, για την καταγραφή παραβάσεων και την άμεση επιβολή προστίμων.

– Ο δήμος θέτει σε πλήρη λειτουργία από 1/10, τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), εξασφαλίζοντας την πιο αποδοτική και περιβαλλοντικά φιλική διαχείριση των απορριμμάτων της πόλης.

– Τοποθέτηση επιπλέον κάδων σε σημεία με πρόβλημα υπερχείλισης, βελτίωση επιβαρυμένων σημείων, επιτήρηση στα σημεία και επιπλέον «δορυφορικά» δρομολόγια για την απομάκρυνση απορριμμάτων εκτός κάδων.

– Αναβάθμιση της υπηρεσίας anti-graffiti σε δρόμους, πάρκα, πλατείες και δημόσια κτίρια, για την άμεση και αποτελεσματική αφαίρεση των ανεπιθύμητων συνθημάτων και εικόνων.

– Εγκατάσταση 62 συστημάτων βυθιζόμενων κάδων σε στρατηγικά σημεία της πόλης, που θα βοηθήσουν στη βελτίωση της αισθητικής του αστικού περιβάλλοντος, τη μείωση της οσμής και την αποτελεσματικότερη διαχείριση των απορριμμάτων.

– Δημιουργία μιας νέας εφαρμογής (app) καθαριότητας για ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τα ωράρια αποκομιδής απορριμμάτων ανά περιοχή και τοποθέτηση QR codes σε κάδους για πληροφορίες που αφορούν τα ωράρια και τον σωστό τρόπο εναπόθεσης απορριμμάτων.

– Οργάνωση δράσεων καθαριότητας έξι ημέρες την εβδομάδα σε όλες τις γειτονιές της πόλης με την πιο εκτενή και εντατική δράση να γίνεται κάθε Κυριακή.

– Επέκταση της οικιακής συλλογής βιοαποβλήτων μετά το 5ο, στο 3ο και 7ο διαμέρισμα, με παράλληλες ενημερωτικές καμπάνιες και διανομή οικιακών κάδων σε κατοίκους και επαγγελματίες εντός του Σεπτεμβρίου, για τη διευκόλυνση της διαλογής και ανακύκλωσης απορριμμάτων στην πηγή.

– Έναρξη «επιχείρησης σκούπα» για εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, με καταγραφή των νέων εγκαταλελειμμένων οχημάτων και απομάκρυνση των παλιών σε εβδομαδιαία βάση ανά διαμέρισμα.

– Συνεργασία με θεσμικούς φορείς προκειμένου να οριστεί το πλαίσιο συνεργασίας για τα ωράρια εναπόθεσης απορριμμάτων, συλλογή βιοαποβλήτων κ.λ.π.

– Ενεργοποίηση του δικτύου των εθελοντών με δράσεις καθαριότητας σε ολόκληρη την πόλη.

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ – Στο μικροσκόπιο τα εκλογικά κέντρα και μητρώο μελών

ΣΥΡΙΖΑ: «Ντροπή για το “επιτελικό κράτος” του Μητσοτάκη, να κοιμάται δάσκαλος στο αυτοκίνητο»

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε Λινού: «Δεν έδωσε τις διευκρινίσεις που της ζητήθηκαν – Η έδρα ανήκει στο κόμμα»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter