Μpox: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι η Ευρώπη θα έχει περισσότερα κρούσματα τις επόμενες ημέρες

Μpox: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι η Ευρώπη θα έχει περισσότερα κρούσματα τις επόμενες ημέρες

Η Ευρώπη αναμένεται ότι θα έχει περισσότερα εισαγόμενα κρούσματα mpox μέσα στις «επόμενες ημέρες», προειδοποίησε σήμερα ο ευρωπαϊκός κλάδος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υείας, μετά την ανακάλυψη στη Σουηδία της νέας, πιο επικίνδυνης, παραλλαγής της νόσου.

«Η επιβεβαίωση της mpox του υποτύπου Clade 1 στη Σουηδία αντανακλά σαφώς την αλληλοσύνδεση του κόσμου μας (…) Είναι πιθανό και άλλα εισαγόμενα κρούσματα του Clade 1 να καταγραφούν στην ευρωπαϊκή περιφέρεια στη διάρκεια των επόμενων ημερών και των επόμενων εβδομάδων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Στη Σουηδία ανιχνεύτηκε την Πέμπτη το πρώτο κρούσμα mpox εκτός Αφρικής.

Διαβάστε σχετικά: Το πρώτο κρούσμα της «ευλογιάς των πιθήκων» στην Ευρώπη εμφανίστηκε στη Σουηδία

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε το πιο υψηλό επίπεδο συναγερμού σε διεθνές επίπεδο λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της mpox στην Αφρική.

Το Clade 1b κάνει να εμφανίζονται δερματικά εξανθήματα και αλλοιώσεις σε όλο το σώμα, όταν τα προηγούμενα στελέχη χαρακτηρίζονταν από εξανθήματα εντοπισμένα στο στόμα, το πρόσωπο ή τα γεννητικά όργανα.

Διαβάστε σχετικά: Τι είναι ο ιός mpox για τον οποίο σήμανε συναγερμό ο ΠΟΥ – Τα συμπτώματα και πώς μεταδίδεται 

Συνολικά 38.465 κρούσματα της mpox, η οποία ήταν παλιά γνωστή με την ονομασία ευλογιά των πιθήκων, έχουν καταγραφεί από τον Ιανουάριο 2022 σε 16 αφρικανικές χώρες, με 1.456 θανάτους και αύξηση κατά 160% του αριθμού των κρουσμάτων το 2024 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα από την υγειονομική υπηρεσία της Αφρικανικής Ένωσης.

Διαβάστε επίσης:

Γάζα: «17.000 τρομοκράτες» ισχυρίζεται ότι έχει σκοτώσει ο ισραηλινός στρατός

Στο έλεος ισχυρής καταιγίδας η Μαγιόρκα – Πλημμύρες και ακυρώσεις δεκάδων πτήσεων (Videos)

ΗΠΑ: Συλλήψεις για τον θάνατο του ηθοποιού Μάθιου Πέρι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter