Μπότεφ – Παναθηναϊκός 0-4: Πράσινος περίπατος με τεσσάρα στη Φιλιππούπολη

Μπότεφ – Παναθηναϊκός 0-4: Πράσινος περίπατος με τεσσάρα στη Φιλιππούπολη
EUROPA LEAGUE 2024-2025

Ο Παναθηναϊκός ήταν σοβαρός και αποτελεσματικός στην επίθεση, διέλυσε με τεσσάρα στην έδρα της τη Μπότεφ Πλόβντιβ (0-4) και εξασφάλισε με σχετική ευκολία και συνολικό σκορ 6-1 την πρόκριση του στο 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει τον Αγιαξ.

Περίπατος

Οι πράσινοι στο πρώτο ημίχρονο έκαναν περίπατο, πέτυχαν τρία γκολ και είχαν και ένα δοκάρι, εξασφαλίζοντας την συμμετοχή τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Το σκορ άνοιξε στο 6’. Ο Τζούρισιτς πέρασε εξαιρετική πάσα στον Μλαντένοβιτς, αυτός με τη μία γύρισε στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής όπου ο Γερεμέγιεφ με πλασέ από κοντά έκανε το 0-1.

Στο 22’ οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Νουατσούκβου, αλλά ο Ντραγκόφσκι αποσόβησε τον κίνδυνο, ενώ στο 27’ είχαν δοκάρι με δυνατό σουτ του Μινκόφ.

Στο 34’ έγινε το 0-2. Μετά από εκτέλεση φάουλ από αριστερά του Μπακασέτα και απομάκρυνση των αμυντικών, η μπάλα στρώθηκε στον Τζούριτσιτς που έπιασε δεξί διαγώνιο σουτ, η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του Ούτζα και κατέληξε στα δίκτυα.

Στο 39’ ο Μπακασέτας είχε σουτ στο δοκάρι και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου το τριφύλλι πέτυχε και τρίτο γκολ. Ο Γερεμέγιεφ με κεφαλιά τροφοδότησε τον Μαντσίνι, αυτός «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον Τζούριτσιτς που σε κενή εστία έκανε το 0-3.

Κι άλλο «χτύπημα»

Ο Παναθηναϊκός ήταν σοβαρός και αποτελεσματικός στο παιχνίδι του και στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 50’ ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στο 0-4 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Ο Κώτσιρας βρήκε έξυπνα τον Γερεμέγιεφ μέσα στην περιοχή, αυτός τσίμπησε την μπάλα πάνω από τον Μπερνάτ και την έστειλε στα δίκτυα. Ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι για οφσάιντ, αλλά το VAR «είπε» πως το γκολ έπρεπε να μετρήσει.

Στο 61’ εντυπωσιακή συνεργασία των παικτών του Παναθηναϊκού, ο Μαντσίνι σούταρε χωρίς ισορροπία, η μπάλα βρήκε σε αμυντικό της Μπότεφ και ο Μπερνάτ απέκρουσε με δυσκολία.

Τετέ

Το ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα έκανε ο Βραζιλιάνος Τετέ, ο οποίος μπήκε αλλαγή στο 62’. Ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά και σε πέμπτο γκολ, αλλά ο Λημνιός, μετά από πάσα του Τετέ, δεν μπόρεσε να νικήσει σε τετ α τετ τον τερματοφύλακα της Μπότεφ.

Ο Βραζιλιάνος στο 94’ έβγαλε πάσα «μισό» γκολ στον Σπόραρ που πλάσαρε πάνω στον Μπερνάτ.

O Γερμανός Ντάνιελ Σλάγκερ έδειξε κίτρινη κάρτα στους Ντιαμπατέ, Νουατσούκβου, Κοντέ, Γεντβάι.

Μπότεφ Πλόβντιβ (Ντούσαν Κέρκεζ): Μπερνάτ, Μίνκοφ, Κοντέ, Ταμ, Ντιαμπατέ (46’ Ακέρε), Μπαλογιάννης (59’ Γιορντάνοφ, 63’ λόγω τραυμ. Καραμπελίοφ), Ετό, Περέρα, Ποπόβ (46’ Κόροσετς), Νουατσούκβου, Ούτζα (44’ λόγω τραυμ. Σέκουλιτς).

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ίνγκασον, Γεντβάι (46’ Μαξίμοβιτς), Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν, (73’ Ζέκα) Μαντσίνι (62’ Τετέ), Μπακασέτας, Τζούριτσιτς (73’ Λημνιός), Γερεμέγιεφ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter