Μπόρατς – Παναθηναϊκός 1-1: Σκεφτόταν τον… Ολυμπιακό και την πάτησε

Μπόρατς – Παναθηναϊκός 1-1: Σκεφτόταν τον… Ολυμπιακό και την πάτησε
CONFERENCE LEAGUE (BORISLAV ZDRINJA / ZIPAPHOTO)

Ο Παναθηναϊκός πίστεψε ότι έχει εύκολο έργο απέναντι στην Μπόρατς Μπάνια Λούκα στην πρεμιέρα του στη League Phase του Conference League και την πάτησε καθώς έμεινε στο 1-1, χάνοντας δύο ανέλπιστους βαθμούς, έχοντας το μυαλό του το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό…

Ο Ντιέγκο Αλόνσο λόγω της μικρής δυναμικότητας της Μπόρατς βρήκε ευκαιρία να ξεκουράσει βασικούς παίκτες του ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ετσι οι Ουναχί, Τετέ, Ιωαννίδης, Αράο, Γέντβαϊ, Μπάλντοκ, έμειναν στον πάγκο.

Οι «πράσινοι» δεν είχαν όρεξη για περιπέτειες, απέναντι σε πιο αδύναμο αντίπαλο κάτω από εκνευριστικό ψιλόβροχο και μπήκαν από την αρχή δυνατά για να καθαρίσουν τη νίκη. Ετσι στο 11’ άνοιξαν το σκορ με σουτ του Μπακασέτα μετά από έξοχη συνεργασία Σπόραρ, Τζούρισιτς, Μλαντένοβιτς και ασίστ του τελευταίου στον αρχηγό του «τριφυλλιού» για το 0-1. Στο επόμενο λεπτό ο Μπακασέτας έβγαλε τον Σπόραρ τετ α τετ με τον Σιακόφσκι αλλά ο Σλοβένος δεν μπόρεσε να νικήσει τον γκολκίπερ της Μπόρατς.

Μετά το 15’ ο Παναθηναϊκός έριξε τον ρυθμό, έδωσε χώρο στους γηπεδούχους που απειλούσαν μόνο με σουτ εκτός περιοχής αλλά ο Ντραγκόφσκι ήταν παρών όπου χρειάστηκε. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι «πράσινοι» δημιούργησαν και πάλι καταστάσεις στη αντίπαλη περιοχή, ζήτησαν πέναλτι στο 43’ σε χέρι αμυνόμενου σε μια φάση διαρκείας στην περιοχή των Βόσνιων αλλά το VAR είχε διαφορετική άποψη.

Στο β’ μέρος η χαλαρότητα των «πράσινων» έδωσε δικαιώματα στη Μπόρατς που κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση από στημένη φάση στο 50’. Εκτέλεση φάουλ του Ερέρα (διαμαρτυρήθηκαν οι «πράσινοι» για το φάουλ) από πλάγια αριστερά, καρφωτή κεφαλιά λίγο πριν το πέναλτι του Ντεσπότοβιτς, δοκάρι και μέσα για το 1-1. Το γκολ έδωσε ψυχολογία στους γηπεδούχους που στο 53’ λίγο έλειψε να φτάσουν στην ολική ανατροπή αλλά την βολίδα του Ερέρα έδιωξε εντυπωσιακά ο Ντραγκόφσκι σε κόρνερ.

Στο 63’ ο Σπόραρ σπατάλησε μια ακόμη τεράστια ευκαιρία μετά από συνεργασία Μπακασέτα-Τζούρισιτς και πάσα πάρε-βάλε στον αμαρκάριστο στην περιοχή Σπόραρ που πλάσαρε άουτ από ιδανική θέση. Ο Αλόνσο αναγκάστηκε να ρίξει στο ματς σταδιακά και τα βαριά του όπλα (Τετέ, Ουναϊ, Ιωαννίδη, Αράο, Μαντσίνι) προκειμένου να βρει γκολ νίκης και μαζί με τη βροχή που δυνάμωνε, οι «πράσινοι» άρχισαν να πιέζουν πολύ τους Βόσνιους. Στο 72’ δυνατό σουτ του Τετέ σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι, στο 74’ σουτ των Ιωαννίδη και Μπακασέτα σταμάτησαν στα σώματα και στο 85’ ο Κβίρζιτς έσωσε στο γύρισμα του Μλαντένοβιτς. Στο 91’ η καρφωτή κεφαλιά του Ιωαννίδη έφυγε ξυστά άουτ

Ο Αζέρος ρέφερι Έλτσιν Μασίγεφ έδειξε κίτρινες κάρτες στους Σκόρουπ, Ερέρα, Σένκεφελντ, Ινγκασον, Κουλάσιν.

ΜΠΟΡΑΤΣ: Σισκόφσκι, Βούκσεβιτς (67’ Κβίρζιτς), Μέιερς, Καρολίνα, Ερέρα, Σκόρουπ (67’ Νικόλοφ), Όγκρινετς, Κουλάσιν, Σάβιτς (89’ Τσάβιτς), Σρέτσκοβιτς (77’ Χρέλια), Ντεσπότοβιτς (89’ Μάρτσετιτς).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόφσκι, Μλαντένοβιτς, Σένκεφελντ, Ίνγκασον, Κώτσιρας, Μαξίμοβιτς (78’ Αράο), Τσέριν (65’ Τετέ), Μπακασέτας (78’ Μαντσίνι), Τζούρισιτς, Πελίστρι (65’ Ουναϊ), Σπόραρ (69’ Ιωαννιδης).

*Στα άλλα παιχνίδια της πρεμιέρας της διοργάνωσης είχαμε:

Γκιμαράες – Τσέλιε 3-1

Μπασάκσεχιρ – Ραπίντ Βιέννης 1-2

Ντιναμό Μινσκ – Χαρτς 1-2

Αστάνα – Μπάτσκα Τόπολα 1-0

Χάιντενχαϊμ – Ολίμπια Λιουμπ. 2-1

Λέγκια – Μπέτις 1-0

Μόλντε – Λάρνε 3-0

Νόα – Μπόλεσλαβ 2-0

Ομόνοια – Βίκινγκουρ Ρεϊκιαβίκ 4-0

Σερκλ Μπριζ – Σεν Γκάλεν 6-2

Σάμροκ Ρόβερς – ΑΠΟΕΛ 1-1

Πετροκούμπ – Πάφος 1-4

Λουγκάνο – Ελσίνκι 3-0

ΛΑΣΚ – Τζουργκάρντεν 2-2

Κοπεγχάγη – Γιαγκελόνια 1-1

Τσέλσι – Γάνδη 4-2

Φιορεντίνα – Νιου Σεντς 2-0

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter