Μπόμπες με… Πιπίνη

Δεν έχει μόνο η πόκα μπόμπες με πιπίνι, έχει και ο Μητσοτάκης. Και μπόμπες και Πιπίνη, τον Ιάσονα. Και ναι μεν τις μπόμπες της πόκας μπορούμε να τις αποφύγουμε οποιαδήποτε στιγμή (εφόσον δεν είμαστε εθισμένοι στο χαρτοπαίγνιο) και να γλιτώσουμε τα καταστροφικά τους αποτελέσματα στην τσέπη μας, όμως τις μπόμπες του Μητσοτάκη δεν μπορούμε να τις αποφύγουμε (ακόμη κι αν δεν είμαστε εθισμένοι στη βλακεία) και να γλιτώσουμε από τα ολέθρια αποτελέσματά τους που δυστυχώς δεν περιορίζονται μόνο στην τσέπη μας.

Τελευταία μάλιστα οι μπόμπες μαζεύτηκαν πάρα πολλές, απολύτως εκρηκτικές και σκάνε όλες μαζί –πού αλλού;– στα κεφάλια μας.

Η μπόμπα της πανδημίας που εξερράγη σκορπώντας τον θάνατο, με το 62% (περισσότεροι από 16.000 νεκροί) να είναι διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους εκτός ΜΕΘ.

Η μπόμπα της οικονομίας που εξερράγη ταυτόχρονα με το πλιάτσικο της δημόσιας περιουσίας, με τη διανομή του κρατικού, του τραπεζικού και του κοινοτικού χρήματος στους «ημετέρους» και με την απαλλαγή της φορολογίας των πολύ μεγάλων κερδών.

Η μπόμπα της δημοκρατίας που εξερράγη με τον αυταρχισμό, τη φαυλότητα, την αστυνομοκρατία, την προπαγάνδα, τις διώξεις δημοΟ

σιογράφων και την εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης.

Η μπόμπα της ακρίβειας, του πληθωρισμού και της βίαιης φτωχοποίησης που εξερράγη με την ενεργειακή και –συνακόλουθα– την επισιτιστική κρίση.

Αφού η κυβέρνηση πόνταρε στη βίαιη απολιγνιτοποίηση της χώρας, συνέχισε με το ξεπούλημα της ΔΕΗ, έκανε ρελάνς με την ενεργειακή εξάρτηση από τα καρτέλ του φυσικού αερίου, στο τέλος πόνταρε και τα ρέστα (μας) στο τελευταίο φύλλο (Πιπίνη).

Μόνο που αντί για Γκουαϊντό, οι Αμερικανοί βγάλανε Μαδούρο!

Μητσοτάκης βέβαια (ηλιθιοδώς) συνέχισε να κουνάει το δάχτυλο: «Ας το καταλάβουν όλοι, η Ελλάδα είναι χώρα της ΕΕ και δεν θα γίνει Βενεζουέλα».

Βλέπεις οι «Μαδούροι» της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ «κορόιδευαν» με τη θεσμοθετημένη 13η σύνταξη (συνολικού ύψους 908 εκατ. ευρώ).

Ετσι οι χαμηλοσυνταξιούχοι των 500 ευρώ έλαβαν άλλα 500 ευρώ, οι συνταξιούχοι με μεικτή κύρια σύνταξη από 501 έως 600 ευρώ έλαβαν το 70% της σύνταξής τους, οι συνταξιούχοι από 601 έως 1.000 ευρώ έλαβαν το 50% της σύνταξής τους και οι συνταξιούχοι με μεικτή κύρια σύνταξη πάνω από 1.000 ευρώ έλαβαν το 30% της σύνταξής τους, ενώ μεγάλο μέρος της ενίσχυσης έφτασε και στους συνταξιούχους με μεγαλύτερες απολαβές, ακόμη και πάνω από τα 1.100 ευρώ τον μήνα.

Παράλληλα, η κοινωνική πολιτική που ασκούσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ –δίνοντας μεγάλη ανάσα σε εκατομμύρια πολίτες– το 2018 έφτασε τα 3.780 εκατ. ευρώ.

Ενώ τώρα η κυβέρνηση της εξαπάτησης επιδοτεί με 13 ευρώ τον μήνα όσους πολίτες έχουν οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ. Το ποσό αντιστοιχεί σε 40 ευρώ για όσους έχουν αυτοκίνητα (για τους μήνες Απρίλιο/Μάιο/Ιούνιο) και 30 ευρώ για όσους έχουν μοτοσικλέτα.

«Πήγα να πω τον πόνο μου και μου’ πιασαν τον κώλο μου».