Μπομπ Μενέντεζ: Πλησιάζει η ώρα της κρίσης στη δίκη του γερουσιαστή

Μπομπ Μενέντεζ: Πλησιάζει η ώρα της κρίσης στη δίκη του γερουσιαστή
Robert Menendez (AP Photo/Yuki Iwamura)

Στην τελική ευθεία πλησιάζει η πολύκροτη δίκη του γνωστού στην Ελλάδα Αμερικανού γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ. Αναμένονται οι τελικές αγορεύσεις στο δικαστήριο και οι δικηγόροι του κατηγορούμενου για διαφθορά συνεχίζουν να ισχυρίζονται ότι οι εισαγγελείς δεν έχουν αποδείξει την υπόθεσή τους πέρα ​​από εύλογη αμφιβολία.

Ο 70χρονος Μενέντεζ δήλωσε αθώος για τις κατηγορίες ότι δεχόταν δωροδοκίες, συμπεριλαμβανομένων ράβδων χρυσού, με αντάλλαγμα να βοηθήσει ξένες κυβερνήσεις.

Οι αγορεύσεις τελειώνουν σήμερα Τετάρτη και οι ένορκοι θα αποσυρθούν για να καταλήξουν σε ετυμηγορία.

«Οι εισαγγελείς δεν έφτασαν κοντά στο αποδείξουν ότι ο χρυσός ή τα μετρητά δόθηκε στον γερουσιαστή Μενέντεζ ως δωροδοκία», είπε ο δικηγόρος του Ανταμ Φε στο δικαστήριο του Μανχάταν την Τρίτη.

Μετά από οκτώ εβδομάδες δίκης ο 70χρονος Μπομπ Μενέντεζ, που τον βαρύνουν 18 κατηγορίες, εάν καταδικαστεί αντιμετωπίζει ποινές για δεκαετίες φυλάκιση και διαγραφή από το Δημοκρατικό Κόμμα.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, οι εισαγγελείς βασίστηκαν σε μαρτυρίες εμπειρογνωμόνων, email και μηνύματα για να δείξουν ότι ο γερουσιαστής δέχθηκε πολυτελείς ανταμοιβές από ξένες κυβερνήσεις.

Υποστηρίζουν ότι τα δώρα περιελάμβαναν ράβδους χρυσού αξίας άνω των 100.000 δολαρίων και εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε μετρητά.

Η σύζυγος του Μενέντεζ, Ναντίν, αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες για την υπόθεση δωροδοκίας, αλλά θα δικαστεί αργότερα.

Κατά τη διάρκεια της αγόρευσης της εισαγγελίας – που ολοκληρώθηκε την Τρίτη – ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Πολ Μοντελεόνι προέτρεψε τους ενόρκους να θεωρήσουν ένοχο τον γερουσιαστή του Νιου Τζέρσεϊ.

«Αυτή είναι μια μεγάλη υπόθεση», είπε, «αλλά όλα καταλήγουν σε μια κλασική υπόθεση διαφθοράς σε μαζική κλίμακα».

Ο Μπομπ Μενέντεζ δικάζεται μαζί με δύο επιχειρηματίες, τον Wael Hana και τον Fred Daibes, οι οποίοι σύμφωνα με την κατηγορία ζήτησαν από τον γερουσιαστή να βοηθήσει παράνομα την αιγυπτιακή κυβέρνηση.

Οι δυο τους δήλωσαν αθώοι, ενώ ένας τρίτος επιχειρηματίας, ομολόγησε την ενοχή του και κατέθεσε κατά του Μενέντεζ στη δίκη.

Διαβάστε επίσης:

Ζαχάροβα για αποστολή F-16 στην Ουκρανία: «Η Ουάσιγκτον ηγείται πολεμικής συμμορίας»

Θρίλερ στη Βρετανία: Δολοφόνησαν με βαλλίστρα τη σύζυγο και τις κόρες σχολιαστή του BBC

Κίνα: Προσπάθησε να περάσει 100 ζωντανά φίδια από τα σύνορα – Τα είχε κρύψει στις… τσέπες του (Videos)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter