«Μπλόκο» στην Κίνα από την Apple – Μεταφέρει στην Ινδία την παραγωγή iPhone

«Μπλόκο» στην Κίνα από την Apple – Μεταφέρει στην Ινδία την παραγωγή iPhone

Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ – Κίνας επηρεάζει άμεσα την Apple και το πιο δημοφιλές προϊόν της, το iPhone. Σύμφωνα με τους Financial Times ο «πόλεμος των δασμών» οδηγεί τον κολοσσό να μεταφέρει στην Ινδία από την Κίνα όλη την παραγωγή των iPhones που προορίζονται για τις ΗΠΑ.

Μπορεί αρχικά ο Τραμπ να ανακοίνωσε δασμούς 26%, αλλά η Ινδία βρίσκεται στον κατάλογο των χωρών στις οποίες ο Τραμπ «πάγωσε» προσωρινά την επιβολή τους, δίνοντας «χώρο» σε διαπραγματεύσεις. Κάτι που επιβεβαίωσε και ο αντιπρόεδρος Βανς, κατά την επίσκεψή του στη χώρα.

Έτσι κι αλλιώς, όπως σημειώνουν οι FT, οι εταιρείες βλέπουν πολύ καλύτερες προοπτικές στην Ινδία με δασμολογικό συντελεστή στο 26% έναντι του 145% στον οποίον κινείται η Κίνα.

Η Apple ανακοίνωσε ότι η μεταφορά της παραγωγής/συναρμολόγησης των iPhone από την Κίνα στην Ινδία θα γίνει το 2026. Η εταιρεία είχε φροντίσει να ενισχύσει την παρουσία της εκεί. Όμως αξίζει να σημειωθεί ότι η συναρμολόγηση των iPhone είναι το τελευταίο κομμάτι της διαδικασίας και απαιτεί εξαρτήματα τα οποία κατά πολύ μεγάλο ποσοστό φτάνουν στην Apple από Κινέζους προμηθευτές.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Futurum Group, Ντάνιελ Νιούμαν, δήλωσε ότι η απόφαση της Apple «είναι σημαντική καθώς την ωθεί να αναπτύξει τη δυναμική της. Βλέπουμε σε πραγματικό χρόνο πώς μια εταιρεία με αυτούς τους πόρους κινείται με σχετικά ταχύτατο ρυθμό για να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο από τους δασμούς».

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: θα μπορούσαμε να παραχωρήσουμε εδάφη στη Ρωσία, λέει ο Δήμαρχος του Κιέβου

Κηδεία Πάπα Φραγκίσκου: Σάλος για τον καρδινάλιο που θα κλείσει το φέρετρο – Συγκάλυψε σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο Τραμπ «απειλεί» με τρίτη θητεία και πουλάει καπελάκια του 2028

Το τερμάτισε ο Όρμπαν: Τεχνητή νοημοσύνη για αναγνώριση προσώπων που συμμετέχουν σε διαδηλώσεις ΛΟΑΤΚΙ+

Bloomberg: Η Κίνα εξετάζει την αναστολή των δασμών 125% σε ορισμένα προϊόντα από τις ΗΠΑ

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι διατεθειμένη να κλείσει συμφωνία για να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία

Documento Newsletter