«Μπλέξαν τις γραμμές τους» Βορίδης – Οικονόμου για τις απειλές κατά ΑΔΑΕ

«Μπλέξαν τις γραμμές τους» Βορίδης – Οικονόμου για τις απειλές κατά ΑΔΑΕ

Ο Μάκης Βορίδης μπορεί να έδειξε τον Παναγιώτη Πικραμμένο ως «εμπνευστή» της διάταξης φίμωσης του επικεφαλής της ΑΔΑΕ και των υπολοίπων ανεξάρτητων αρχών, όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ρίχνοντας την ευθύνη και για αυτή την κυβερνητική πρωτοβουλία στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τον πανικό του Μεγάρου Μαξίμου υπό το βάρος των αντιδράσεων για τη μεθόδευση φίμωσης του Χρήστου Ράμμου, του Κώστα Μενουδάκου και των μελών της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα προδίδουν οι κυβερνητικές τοποθετήσεις την Πέμπτη, με προεξέχουσα την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στο ερώτημα που του έθεσε το documentonews.gr.

Σημειώνεται πως μετά τον ορυμαγδό αντιδράσεων την Τετάρτη, κυβερνητικές πηγές διέρρευσαν την πρόθεση να ανακληθεί το επίμαχο άρθρο 43, με τον Μάκη Βορίδη να εμφανίζεται την Πέμπτη στη Βουλή με τη σημείωση της κατάθεσης «νομοθετικής βελτίωσης».

Ο υπουργός Εσωτερικών έριξε με… τρόπο την ευθύνη στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένο, επισημαίνοντας πως το άρθρο «αλυσιτελώς έχει τεθεί» στο σχέδιο νόμου, και συμπληρώνοντας πως «η παραβίαση του απορρήτου σε κάθε περίπτωση τελείται εκ δόλου», προκαλώντας ωστόσο και πάλι.

Διαβάστε επίσης: «Άδειασμα» Βορίδη σε Πικραμμένο: «Ξήλωσε» τις απειλές κατά ΑΔΑΕ από το πολυνομοσχέδιο – σκούπα

Την ίδια ώρα, στην αίθουσα συντακτών της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ρωτούσαμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για το θέμα, τόσο για την αιτία της συμπερίληψης του άρθρου στο νομοσχέδιο -αλλά όχι και στη διαβούλευση- όσο και για το ποιος ήταν ο εμπνευστής της.

Στην απάντησή του, ο Γιάννης Οικονόμου όχι μόνο δεν έκανε τα «βήματα πίσω» που έκανε ο Μ. Βορίδης στη Βουλή, αλλά επικαλέστηκε νομοθέτημα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για άλλες ανεξάρτητες αρχές, της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, υποστηρίζοντας πως αυτό που έκανε η κυβέρνηση ήταν «απλώς» να επεκτείνει την νομοθεσία και για τις ΑΔΑΕ και ΑΠΔΠΧ. Μάλιστα, επικαλέστηκε τον νόμο 4618/2019 με την παράθεση σχετικών άρθρων διαβάζοντας σχετικό απόσπασμα για να υποστηρίξει το «αθώο» επιχείρημα της κυβέρνησης.

«Αυτό λοιπόν που είχε νομοθετήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για δύο ανεξάρτητες αρχές, η κυβέρνηση μεταφέρει, μετέφερε, σε όλες τις υπόλοιπες ανεξάρτητες αρχές, για να θωρακίσει ακόμα περισσότερο τα μέλη τους, την ανεξαρτησία τους στην ουσία, από τις ποινικές διώξεις, από τις μηνύσεις, από τις αγωγές που τρίτοι θα ασκούσαν εις βάρος τους στην περίπτωση που έκαναν τη δουλειά τους όπως την κάνουν» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, χωρίς ωστόσο να εξηγήσει για ποιον λόγο, αφού η κυβέρνηση δεν έχει κάποια άλλη πρόθεση, τελικά αναγκάστηκε σε υποχώρηση.

«Για να μη δημιουργηθεί τώρα, στην περίοδο που βρισκόμαστε η οποιαδήποτε υπόνοια ότι θέλουμε να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο ή να στοχοποιήσουμε κάποιον από τους λειτουργούς των ανεξάρτητων αρχών, το συγκεκριμένο αποσύρθηκε, είναι κατά λέξη αυτό που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για δύο άλλες ανεξάρτητες αρχές» αρκέστηκε να καταλήξει στην απάντησή του, προκαλώντας το εύλογο ερώτημά μας.

«Καταλαβαίνετε ότι, εκτός από την περίοδο που είναι προεκλογική, έχει να κάνει και με μία ανοιχτή διερεύνηση ενός διπλού σκανδάλου παρακολουθήσεων και υποκλοπών» επισημάναμε, και ρωτήσαμε «Θεωρείτε την κριτική άστοχη;», με τον ίδιο να φτάνει στο σημείο να χαρακτηρίζει τις αντιδράσεις «παρανοϊκές και παράλογες».

«Εντελώς, εντελώς, εντελώς, εντελώς, εντελώς άστοχη» χαρακτήρισε αρχικά την κριτική που δέχτηκε η κυβέρνηση, συνεχίζοντας πως «είναι παρανοϊκό και παράλογο, αυτοί που νομοθετούν ένα πράγμα για δύο ανεξάρτητες αρχές, όταν επεκτείνεται στις υπόλοιπες να βλέπουν φαντάσματα» κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα που αντέδρασαν, συνεχίζοντας να σφυρίζει στον ανέμελο σκοπό της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Διάβασα από μέσα, ακριβώς για να μην υπάρχει η οποιαδήποτε υποψία αλλοίωσης, ακριβώς, κατά λέξη. Και είναι χρήσιμη και η ερώτηση και όλη αυτή η συζήτηση για να καταλάβει ο κόσμος τι αντιπολίτευση έχουμε και τι κριτική δέχεται αυτή η κυβέρνηση. Όταν επεκτείνουμε και σε άλλες αρχές αυτά που νομοθετούν οι ίδιοι, κυνηγάνε μάγισσες και φαντάσματα» κατέληξε ο Γ. Οικονόμου, σε παντελώς διαφορετικό μήκος κύματος με αυτό του Μ. Βορίδη.

Documento Newsletter