Μπέλα Χαντίντ: Θα στέκομαι στο πλευρό των Παλαιστινίων – Θα στηρίζω έναν κόσμο χωρίς αντισημιτισμό

Τη Δευτέρα, η Μπέλα Χαντίντ, σούπερ μόντελ παλαιστινιακής καταγωγής,  επανήλθε με μήνυμά της σε story της στο Instagram, εκφράζοντας την «απογοήτευσή της για την έλλειψη ευαισθησίας που υπήρξε σε αυτή την καμπάνια». Αναφερόταν στη διαφήμιση, που η Χαντίντ φορά παπούτσια με πρότυπο τα αθλητικά παπούτσια SL72 της Adidas, ένα σχέδιο που χρησιμοποιήθηκε στους Αγώνες του 1972 που επισκιάστηκαν από τραγωδία όταν μέλη της παλαιστινιακής ομάδας «Μαύρος Σεπτέμβρης» σκότωσαν αθλητές από την εθνική ομάδα του Ισραήλ.

«Ποτέ δεν θα συμμετείχα εν γνώσει μου σε οποιαδήποτε τέχνη ή έργο που συνδέεται με μια φρικτή τραγωδία οποιουδήποτε είδους», έγραψε.

Και προσθέτει:

«Το να συνδέεις την απελευθέρωση του παλαιστινιακού λαού με μια τόσο τραγική επίθεση είναι κάτι που πληγώνει την καρδιά μου. Η Παλαιστίνη δεν είναι συνώνυμη με την τρομοκρατία και αυτή η εκστρατεία ανέδειξε ακούσια ένα γεγονός που δεν αντιπροσωπεύει αυτό που είμαστε. Είμαι περήφανη Παλαιστίνια και υπάρχουν πολλά περισσότερα στον πολιτισμό μας από αυτά που έχουν εξισωθεί την περασμένη εβδομάδα.

Θα στέκομαι για πάντα στο πλευρό του λαού μου της Παλαιστίνης, ενώ θα συνεχίσω να υποστηρίζω έναν κόσμο χωρίς αντισημιτισμού. Ο αντισημιτισμός δεν έχει θέση στην απελευθέρωση του παλαιστινιακού λαού.»

Διαβάστε επίσης: Η Adidas ζήτησε συγγνώμη από την Μπέλα Χαντίντ για την απομάκρυνσή της μετά από αντιδράσεις Ισραηλινών

Η ανάρτησή της στο Instagram (Story)

Για όσους από εσάς δεν γνωρίζετε την καρδιά μου, θέλω να βεβαιωθώ ότι ακούτε απευθείας από εμένα για την πρόσφατη καμπάνια μου με την Adidas. Ποτέ δεν θα ασχολούμουν εν γνώσει μου με οποιαδήποτε τέχνη ή έργο που συνδέεται με μια φρικτή τραγωδία οποιουδήποτε είδους. Εκ των προτέρων σχετικά με την κυκλοφορία της καμπάνιας, δεν είχα γνώση της ιστορικής σχέσης με τα φρικτά γεγονότα του 1972. Είμαι σοκαρισμένη είμαι αναστατωμένη και είμαι απογοητευμένη από την έλλειψη ευαισθησίας στην εκστρατεία. Αν είχα συνειδητοποιήσει, από τα βάθη της καρδιάς μου, δεν θα είχα συμμετάσχει ποτέ. Η ομάδα μου θα έπρεπε να γνωρίζει, η Adidas θα έπρεπε να γνωρίζει και θα έπρεπε να είχα κάνει περισσότερη έρευνα, ώστε κι εγώ να ξέρω και να καταλάβω και να μιλήσω. Όπως πάντα, και πάντα θα μιλήσω για αυτό που πιστεύω ότι είναι λάθος. Ενώ οι προθέσεις όλων ήταν να κάνουν κάτι θετικό και να φέρουν τους ανθρώπους κοντά μέσω της τέχνης, η συλλογική έλλειψη κατανόησης από όλα τα μέρη υπονόμευσε τη διαδικασία. Δεν πιστεύω στο μίσος σε οποιαδήποτε μορφή, συμπεριλαμβανομένου του αντισημιτισμού. Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ, και εμμένω στη δήλωση στο μέγιστο βαθμό.

Το να συνδέεις την απελευθέρωση του παλαιστινιακού λαού με μια τόσο τραγική επίθεση είναι κάτι που πληγώνει την καρδιά μου. Η Παλαιστίνη δεν είναι συνώνυμη με την τρομοκρατία και αυτή η εκστρατεία ανέδειξε ακούσια ένα γεγονός που δεν αντιπροσωπεύει αυτό που είμαστε. Είμαι περήφανη Παλαιστίνια και υπάρχουν πολλά περισσότερα στον πολιτισμό μας από αυτά που έχουν εξισωθεί την περασμένη εβδομάδα.

Θα στέκομαι για πάντα στο πλευρό του λαού μου της Παλαιστίνης, ενώ θα συνεχίσω να υποστηρίζω έναν κόσμο χωρίς αντισημιτισμού. Ο αντισημιτισμός δεν έχει θέση στην απελευθέρωση του παλαιστινιακού λαού.

Θα υποστηρίζω πάντα την ειρήνη έναντι της βίας, οποιαδήποτε μέρα. Το μίσος δεν έχει θέση εδώ και θα υποστηρίξω για πάντα όχι μόνο τους ανθρώπους μου, αλλά και κάθε άνθρωπο σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης: