Μπέκαμ κατά European Super League: «Το ποδόσφαιρο θα μπει σε κίνδυνο»

(AP Photo/Lynne Sladky)

Κατά της European Super League τάχθηκε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ. Ο παλαίμαχος Αγγλος σούπερ σταρ σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι το ποδόσφαιρο θα μπει σε κίνδυνο, ενώ τόνισε ότι χρειάζεται τον ανταγωνισμό για να επιβιώσει.

«Είμαι κάποιος που αγαπάει το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου από τότε που μπορώ να θυμάμαι. Το αγάπησα ως παιδί που ήμουν φίλαθλος και είμαι ακόμα ένα φίλαθλος. Ως παίκτης αργότερα και τώρα ως ιδιοκτήτης, ξέρω πως το άθλημα είναι το απόλυτο τίποτα δίχως τους οπαδούς», είπε ο Μπέκαμ και κατέληξε λέγοντας ότι «χρειαζόμαστε το ποδόσφαιρο να είναι για όλους. Να είναι δίκαιο και χρειαζόμαστε ανταγωνισμό. Αν δεν υπερασπιστούμε αυτές τις αξίες, το ποδόσφαιρο που αγαπάει θα μπει σε κίνδυνο».

Θέση κατά της ESL πήρε και ο έμπειρος μέσος της Λίβερπουλ Τζέιμς Μίλνερ μετά το παιχνίδι με την Λιντς: «Ακούσαμε για πρώτη φορά για την European Super League το βράδυ της Κυριακής. Δεν μου αρέσει και ελπίζω να μην συμβεί. Οι παίκτες δεν έχουν λόγο, η διοίκηση δεν μας έχει ρωτήσει για να πάρει τις αποφάσεις της. Μπορώ να φανταστώ τι έχει ειπωθεί από τον κόσμο και πιθανότατα συμφωνώ αρκετά.

Δούλεψε καλά το συγκεκριμένο ευρωπαϊκό μοντέλο για πολύ καιρό, και είναι ιδιαίτερο το γεγονός πως αποκτήσαμε το δικαίωμα να κατακτήσουμε το τρόπαιο του Champions League και μετά την Premier League. Το προϊόν που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι πραγματικά καλό».

Μπιέλσα για ESL: «Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι»

Ο προπονητής της Λιντς Μαρσέλο Μπιέλσα, ήταν ξεκάθαρος στις δηλώσεις του για την δημιουργία της European Super League. Ο μεγάλος Αργεντινός τεχνικός σχολίασε χαρακτηριστικά:

«Το βασικό πρόβλημα είναι ότι οι πλούσιοι πάντα φιλοδοξούν να γίνουν πλουσιότεροι, ανεξάρτητα από τις συνέπειες για τους άλλους. Καθώς κερδίζουν περισσότερη δύναμη, αρχίζουν να απαιτούν περισσότερα προνόμια έναντι των άλλων. Αυτό που κάνει τον ανταγωνισμό μεγάλο, είναι η ικανότητα μιας από τις αδύναμες ομάδες να αναπτυχθεί, να μην βλέπει τις μεγάλες ομάδες να ανταγωνίζονται μεταξύ τους. Αλλά η λογική του κόσμου αυτή τη στιγμή και κατ επέκταση η λογική του ποδοσφαίρου, δεν είναι αυτή. Το θέμα είναι ότι οι ισχυροί γίνονται πλουσιότεροι και οι αδύναμοι γίνονται φτωχότεροι».