Μπέικα μπινελίκια και κατορθώματα…

Με αφορμή τα… μπέικα μπινελίκια με τα οποία ο αγλαός δήμαρχος του Βόλου Αχιλλέας Μπέος (υποψήφιος και στις προσεχείς εκλογές με τη στήριξη προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη) στόλισε τους Κνίτες που συνέδραμαν εθελοντικά τους πλημμυροπαθείς της Μαγνησίας, για τους επιλήσμονες στο ΚΚΕδικο στρατόπεδο κι όχι μόνο, αξίζει να υπενθυμιστούν κάποιες… λεπτομέρειες για το πώς ο εν λόγω χολερικός τραμπούκος άλωσε – αυτοδιοικητικά κι όχι μόνο – τον πολιτικά & κοινωνικά εκφυλισμένο(*) Βόλο του πάλαι ποτέ κραταιού εργατικού κινήματος. Και επιπλέον μια σχετικά ξεχασμένη πτυχή από τον βίο & την πολιτεία του ποδοσφαιροπαράγοντα Αχιλλέα.

Α) Στις δημοτικές εκλογές του 2014 από τις οποίες ο Μπέος καβάλησε το δημαρχιακό άρμα στον Βόλο τα αποτελέσματα ήταν: α’ γύρος: Μπέος 38,29%, Μαργαρίτης Πατσιαντάς (ΣΥΡΙΖΑ, κλπ) 24,82%, Πάνος Σκοτινιώτης (ΔΗΜΑΡ) 15,27%, ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ/ΚΚΕ 8,37%. Τι έγινε στον β’ γύρο όπου πέρασαν Μπέος και Πατσιαντάς; Ιδού: Μπέος 53,13% (ψήφοι 33.925) – Πατσιαντάς 46,87% (ψήφοι 29.924). Προφανώς ο Πατσιαντάς πήρε το «πακέτο» του Π. Σκοτινιώτη (10.195 ψήφοι στον α’ γύρο) αλλά δεν αρκούσε. Αν όμως έπαιρνε και τις 5.589 ΚΚΕδικες ψήφους του α’ γύρου, τότε θα είχαμε: Νικητής Πατσιαντάς με 35.413 ψ. έναντι 33.925 ψ. του Μπέου. Αμ, δε! Το Τιμημένο είχε δώσει γραμμή αποχής και στα π@π@ρια τους καθότι (κατά το γνωστό τι Παπάγος τι Πλαστήρας) τα ίδια σκατά ο Μπέος και ο βρωμοσυριζαίος!!! Φυσικά, αν η ΚΚΕδικη γραμμή ήταν «Πατσιαντάς στον β’ γύρο», κανείς δεν εγγυάται ότι θα γινόταν ευθύγραμμη μετατόπιση του συνόλου της φιλοκουκουέδικης ψήφου, καθώς οι ψηφοφόροι δεν μεταφέρονται σαν πρόβατα – ιδιαίτερα στις αυτοδιοικητικές εκλογές που έχουν αρκετά πιο έντονα στοιχεία προσωπικών επιλογών (συγγένειες, φιλίες, τοπικά ρουσφέτια, κλπ). Αυτή όμως είναι η μία όψη του νομίσματος, γιατί υπάρχει και η άλλη της αριστερής-προοδευτικής δυναμικής που θα δημιουργείταν όχι απλώς προσθετικά αλλά ενδεχομένως και πολλαπλασιαστικά. Κάτι, που αν λειτουργούσε θα στερούσε από τον Μπέο την κατάληψη της δημαρχίας Βόλου, την οποία και ξανακέρδισε (από θέση ρουσφετολογικής ισχύος πλέον) στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

Β) Στο ποδοσφαιρικό παλμαρέ του «ήρωα του Βόλου» Αχιλλέα, ως κορυφαίο και διεθνώς γνωστό λάκτισμα έχει καταγραφεί εκείνο το έκτοτε περιλάλητο στοιχηματικό «Διπλό ημίχρονο – άσσος τελικό» στο ματς Κυπέλλου UEFA Πανιώνιος – Ντιναμό Τιφλίδας 5-2 (ημιχρονο 0-1), που έγινε αρχές Δεκεμβρίου 2004 στη Νέα Σμύρνη όταν ο Μπέος ήταν αφεντικό της ΠΑΕ Πανιώνιος. Μάλιστα, όπως αποκαλύφθηκε χρόνια αργότερα στη δίκη της μαφιόζικης στοιχηματικής συμμορίας των Κροατών αδερφών Σάπινα (για τα στημένα στη Γερμανία), η εν λόγω συμμορία το είχε παίξει εκείνο το σούπερ κερδοφόρο «Διπλό ημίχρονο – άσσος τελικό» στο Πανιώνιος – Ντιναμό Τιφλίδας βγάζοντας κάτι γεμάτες βαλίτσες με 2+ εκατ. ευρώ! Οσο για τον ρόλο του «ήρωα Αχιλλέα», τα αθλητικά ρεπορτάζ ανέφεραν τότε ότι ο προεδράδρας Μπέος είχε κατεβεί στ’ αποδυτήρια για να φοβερίσει δεόντως τους παίκτες του Πανιωνίου, κ.ο.κ.

(*) Για όσους τυχόν παραξενευτούν ή θεωρήσουν υπερβολικό τον χαρακτηρισμό «εκφυλισμένος Βόλος», ας μην ξεχνούν πως εκεί – πλην της δημαρχιακής & ποδοσφαιρικής πασαρέλας του Αχ. Μπέου – έδρασε ως Μητροπολίτης Δημητριάδος και ο πολύς Χριστόδουλος προτού γίνει Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & πάσης…