Βίντεο ντοκουμέντο – Μπάζωσαν νύχτα το σημείο που έθαψαν τα αιγοπρόβατα ζωντανά λόγω πανώλης

Βίντεο ντοκουμέντο – Μπάζωσαν νύχτα το σημείο που έθαψαν τα αιγοπρόβατα ζωντανά λόγω πανώλης

Προκαταρκτική έρευνα διεξάγεται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρικάλων  για το απίστευτο περιστατικό που κατήγγειλε στο documentonews.gr η δικηγόρος Χριστίνα Μητρονάτσιου  σχετικά με το θάψιμο ζωντανών αιγοπροβάτων με πανώλη.

Πρόκειται για το θέμα που ανέδειξε με φωτογραφικό υλικό και τη μαρτυρία της δικηγόρου το documentonews.gr και προκάλεσε την παρέμβαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, καθώς επίσης και σφοδρές αντιδράσεις τόσο από απλούς πολίτες όσο και φιλοζωικές οργανώσεις.

Η προκαταρκτική έρευνα ξεκίνησε κατόπιν εντολής της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Τρικάλων, Αγορής Παπακώστα και αφορά στα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της έκθεσης σε κίνδυνο και του κινδύνου μετάδοσης ασθένειας σε άνθρωπο.

Το documentonews.gr δημοσιεύει αποκαλυπτικό βίντεο το οποίο τραβήχτηκε μετά το θάψιμο των ζωντανών αιγοπροβάτων στην κτηνοτροφική μονάδα. Είναι 16 Ιουλίου το βράδυ και στην περιοχή όπου θάφτηκαν μία μέρα πριν τα αιγοπρόβατα αναδύεται έντονη δυσοσμία λόγω των σαρκικών υγρών των αιγοπροβάτων.

Κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας μετέβη στην περιοχή και προχώρησε σε εκ νέου ταφή των αιγοπροβάτων ρίχνοντας χώμα. Είναι μια ακόμη απόδειξη των όσων απαράδεκτων συνέβησαν αρχικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες που έβαλαν σε κίνδυνο τη δημόσια Υγεία.

Όπως φαίνεται στα φωτογραφικά ντοκουμέντα οι αρμόδιες υπηρεσίες άνοιξαν λάκκο μέσα στο οποίο επρόκειτο να θάψουν τα μολυσμένα με πανώλη αιγοπρόβατα. Ωστόσο, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς, ορισμένα από τα αιγοπρόβατα ήταν ζωντανά και στέκονταν όρθια μέσα στο λάκκο. Σύμφωνα με τις σχετικές καταγγελίες αυτό έγινε διότι, οι αρμόδιες υπηρεσίες επιφόρτισαν τους κτηνοτρόφους με το να «ακινητοποιούν και αναισθητοποιούν» οι ίδιοι τα αιγοπρόβατα και στη συνέχεια να τα θάβουν στην κυριολεξία ζωντανά, χωρίς να έχει προηγηθεί η θανάτωσή τους, όπως έγινε σε άλλες κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής.

Δείτε το βίντεο με τα συνεργεία της Περιφέρειας που θάβουν εκ νέου τα αιγοπρόβατα:

Διαβάστε επίσης:

Βάσεις 2024: Αγωνία τέλος – Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα, πώς θα τα δείτε

Κορονοϊός: Αυξήθηκαν οι θάνατοι σε 35 και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία σε 788 – Προσοχή συνιστά ο ΕΟΔΥ

Ο καύσωνας του Ιουλίου μεγαλύτερος σε διάρκεια στην Ελλάδα από το 1980 – Οι 15 περιοχές που βρέθηκαν στο «κόκκινο»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter