Μπάτε… σκύλοι αλέστε

Μπάτε… σκύλοι αλέστε

Δεν είναι η πρώτη φορά που η τοπική κοινωνία του Πειραιά έρχεται αντιμέτωπη με την καταπάτηση και την εκμετάλλευση της παραλίας της Φρεαττύδας – ενός κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου.

Οι κάτοικοι της περιοχής πρόσφατα αντίκρισαν την εξής εικόνα: ένα μέρος της παραλίας περιφραγμένο με μεγάλους μεταλλικούς πασσάλους, που προορίζεται μάλιστα για… πάρκο σκύλων! Σύμφωνα με καταγγελίες, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 24/2 ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης δήλωσε ευθαρσώς ότι δεν ζητήθηκε καν η άδεια της αρμόδιας Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, ενώ η κατασκευή αποφασίστηκε χωρίς να προηγηθεί εισήγηση στο κοινοτικό και δημοτικό συμβούλιο.

Η δημοσιοποίηση του θέματος από πολίτες και κοινοτικούς συμβούλους του Δήμου Πειραιά καθώς και το σχετικό ερώτημα του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων οδήγησαν στην εντολή διακοπής των εργασιών. Ωστόσο το έργο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και ο δήμαρχος δηλώνει αποφασισμένος να το συνεχίσει με το επιχείρημα της «ελαφράς κατασκευής».

Βαριά ή ελαφρά, η κατασκευή καταπατά αρχαιολογικό χώρο. Ελπίζουμε η εφορεία να φροντίσει για την απομάκρυνση των κατασκευών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter