Μπάσκετ: Ξεπεράστηκε η κρίση με τους διεθνείς της ΑΕΚ

Μπάσκετ: Ξεπεράστηκε η κρίση με τους διεθνείς της ΑΕΚ

Λήξη συναγερμού στην Εθνική μπάσκετ, αφού οι τρεις αθλητές της ΑΕΚ ενσωματώθηκαν κανονικά, μερικές ώρες πριν την αναχώρηση της αποστολής για τη Λεττονία.

Η μεσολάβηση του προπονητή Θανάση Σκουρτόπουλου και η επιθυμία των παικτών να αποφύγουν τις περιπέτειες υπό την απειλή βαριάς τιμωρίας (των ίδιων αλλά και της ΑΕΚ) έπαιξαν ρόλο στις εξελίξεις. Η αρχική απόφαση για αποχή αποδόθηκε επίσημα σε «παρανόηση του προγράμματος».

Οι 13 διεθνείς αναχωρούν αύριο για τη Ρίγα, όπου θα αντιμετωπίσουν τις Βοσνία (20/2) και Λεττονία (22/2) στα τελευταία προκριματικά παιχνίδια για το Ευρωμπάσκετ 2022. Η πρόκριση είναι ήδη εξασφαλισμένη.

H AEK τόνισε επίσημα ότι τιμά, σέβεται και στηρίζει την Εθνική μπάσκετ. Η ανακοίνωσή της έχει ως εξής:

«Οι διεθνείς μας, ήτοι οι Λίνος Χρυσικόπουλος, Δημήτρης Κατσίβελης, Δημήτρης Μωραίτης, θα δώσουν κανονικά το «παρών» στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, καθώς λάβαμε από την ΕΟΚ τη διαβεβαίωση, ότι θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ότι θα διασφαλιστεί η υγεία των αθλητών.

Η ΑΕΚ BC στις περιόδους κρίσης του ελληνικού μπάσκετ σεβάστηκε αυτονοήτως την Εθνική Ομάδα και ουδόλως συμμετείχε στην πόλωση, που είχε ως απότοκο την απόσυρση διεθνών από άλλες ομάδες.

Αντιθέτως, αποδέχτηκε το κάλεσμα παικτών της, και ξόρκισε την τοξικότητα εκείνων των ημερών, καθώς η Εθνική Ομάδα και η συμμετοχή σ’ αυτήν αποτελούν ύψιστο καθήκον, που υπερβαίνει τα συλλογικά πλαίσια και οι προσκλήσεις αθλητών μας συνιστούν τιμή για μας. Γι’ αυτό και ουδέποτε θα θέταμε «εν αμφιβόλω» τη φιλοσοφία και τα «πιστεύω» μας.

Η ΑΕ εδώ και 6 χρόνια πρωταγωνιστεί σε δράσεις με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών στο ελληνικό μπάσκετ και θα συνεχίσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Η ΑΕΚ έχει αποδείξει κατ’ επανάληψη πως συνεργάζεται με τους πάντες σε κλίμα ενότητας και ομοψυχίας με αποκορύφωμα στην τρέχουσα περίοδο την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Αυτό θα πράξει και στο μέλλον. Δίνοντας σταθερά τις μάχες της εντός των τειχών, μη φυγομαχώντας όπως άλλοι, πάντα με γνώμονα τους αξιακούς της κώδικες και το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο».

Από την Ομοσπονδία μπάσκετ ανακοινώθηκαν τα παρακάτω λίγο νωρίτερα:

«Στην αποστολή της Εθνικής Ανδρών ενσωματώθηκαν οι τρεις παίκτες της ΑΕΚ, που δεν ήταν παρόντες στην απογευματινή συγκέντρωση του ΟΑΚΑ.

Κατόπιν επικοινωνίας που υπήρξε από πλευράς ΑΕΚ, επισημάνθηκε ότι είχε γίνει παρανόηση του προγράμματος και ότι οι παίκτες επιθυμούσαν να είναι παρόντες στην προσπάθεια και ζητούσαν να γίνουν δεκτοί.

Η διοίκηση της ΕΟΚ εκτιμώντας με ψυχραιμία την κατάσταση, γνωρίζοντας την πάγια επιθυμία των Ελλήνων αθλητών να συνεισφέρουν όποτε καλούνται στην Εθνική Ομάδα και βάζοντας πάνω απ’ όλα το συμφέρον της ομάδας και του ελληνικού μπάσκετ, αποδέχθηκε την εισήγηση του προπονητή Θανάση Σκουρτόπουλου να ενσωματωθούν οι παίκτες στην προετοιμασία.

Κατόπιν αυτών, o Λίνος Χρυσικόπουλος, ο Δημήτρης Κατσίβελης και ο Δημήτρης Μωραϊτης πήγαν στο ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει η αποστολή και αύριο (15/2) θα αναχωρήσουν με την αποστολή για τη Ρίγα της Λετονίας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter