Μπάσκετ: «Χαρακίρι» στον ημιτελικό για την Εθνική Παίδων

Μπάσκετ: «Χαρακίρι» στον ημιτελικό για την Εθνική Παίδων

Mέσα από τα χέρια της έχασε η Εθνική Παίδων την πρόκριση στον τελικό του Ευρωμπάσκετ Κ16, που ολοκληρώνεται αύριο στο Ηράκλειο. Η Εθνική ηττήθηκε από την Ισπανία με 77-71, αν και είχε προβάδισμα 12 πόντων στα μέσα της δ’ περιόδου.

Πλέον, θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο στον μικρό τελικό το απόγευμα του Σαββάτου. Τον σημερινό ημιτελικό παρακολούθησαν περίπου 2.000 θεατές.

H oμάδα του Γιάννη Καλαμπόκη προηγήθηκε με 28-15 στις αρχές της β’ περιόδου, αλλά στην ανάπαυλα το προβάδισμα είχε εξανεμιστεί: 40-40. Η εξαιρετική άμυνα επέτρεψε στους νεαρούς Έλληνες να ξεφύγουν ξανά: 49-42, 56-48, 67-56. Ωστόσο, οι Ισπανοί αντεπιτέθηκαν με τρίποντα στο τελευταίο πεντάλεπτο και προηγήθηκαν με 67-76 με σερί 0-20.

Διακρίθηκαν από την ελληνική ομάδα οι Χαϊδεμένος 16, Ασημένιος 13, Χατζηλάμπρου 11, Τσώνης 6, Χαρτόνας 6, Μπαρμπαγιάννης 6.

Στον δεύτερο ημιτελικό, θα αναμετρηθούν Σερβία-Γαλλία. Ο μεγάλος τελικός θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ του Σαββάτου στα Δύο Αοράκια, ενώ ο αγώνας για το χάλκινο μετάλλιο στις 6.30 μ.μ.

Το μετάλλιο των Παίδων είναι το δεύτερο φετινό για το ελληνικό μπάσκετ, που πριν από μερικές εβδομάδες πανηγύρισε το χάλκινο της Εθνικής Νέων στο Ευρωμπάσκετ Κ20 στην Πολωνία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter