Μπάσκετ: Τιμήθηκε και βούρκωσε ο Πρίντεζης

Μπάσκετ: Τιμήθηκε και βούρκωσε ο Πρίντεζης
"A MOMENT TO REMEMBER" ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΡΙΝΤΕΖΗ (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ/EUROKINISSI)

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης τιμήθηκε ο Γιώργος Πρίντεζης από την ΚΑΕ Ολυμπιακός, για τα 18 χρόνια της ευδόκιμης θητείας του στην ομάδα. Η ερυθρόλευκη φανέλα με τον αριθμό 15 αποσύρθηκε στην οροφή του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας δίπλα σε εκείνη του Βασίλη Σπανούλη με το 7 και δεν πρόκειται να φορεθεί από άλλον παίκτη στο μέλλον.

Ο κοστουμαρισμένος Πρίντεζης αρχικά κάθισε στον …πάγκο του Ολυμπιακού. «Σήμερα νιώθω σαν να παρακολουθώ τον επικήδειό μου», αστειεύτηκε. Οι 12.000 φίλαθλοι που γέμισαν το ΣΕΦ τον υποδέχθηκαν με το σύνθημα «Γιώργο, ψυχάρα, Ολυμπιακάρα».

«Οι ανθρώπινες σχέσεις, η αγάπη και ο σεβασμός μετρούν περισσότερο και από τους τίτλους», είπε ο Πρίντεζης από το μικρόφωνο του ΣΕΦ. «Όνειρό μου ήταν από μικρός να φορέσω τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ακόμα και όταν έφυγα, ένιωθα ότι ανήκω εδώ. Γαλουχήθηκα δίπλα σε μία πολύ μεγάλη γενιά και ήμουν τυχερός. Σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε και ήρθατε εδώ. Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν φανταζόμουν τέτοια βραδιά. Ας είναι έναυσμα και έμπνευση για κάθε παιδί, ώστε να μη τα παρατάει ποτέ και να πιστεύει στον εαυτό του, όποια δουλειά και αν κάνεις. Εγώ είχα και έχω ακόμη δίπλα μου ανθρώπους που με πιστεύουν και με αγαπάνε και με προσγειώνουν».

Ο Πρίντεζης έκανε ειδική αναφορά στον εκλιπόντα Γιώργο Δημητρόπουλο, που ήταν ο πρώτος μάνατζέρ του. «Και δεύτερός μου πατέρας», πρόσθεσε, πριν αποδώσει φόρο τιμής στον συγχωρεμένο πατέρα του, Ιωσήφ. «Με την αγάπη που έχω εισπράξει, νιώθω σαν ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης όλων των εποχών», είπε, με φωνή που έσπαγε. Η μητέρα του Γιώργου, Χρύσα, στάθηκε δίπλα του, μαζί με τη σύζυγό του Στέλλα, και τις δύο κόρες του.
Στις θέσεις που στήθηκαν στο παρκέ κάθισαν για δίπλα στον συγκινημένο Πρίντεζη οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, Γιώργος Μπαρτζώκας, Κώστας Παπανικολάου, Βασίλης Σπανούλης, Γιάννης Σφαιρόπουλος, Μίλαν Τόμιτς. «Γιώργος Πρίντεζης σημαίνει ψυχή, αφοσίωση, δουλειά και διάρκεια στον χρόνο», σχολίασε ο Π. Αγγελόπουλος: «Ο Γιώργος μου έδειξε τον δρόμο σε πάρα πολλά πράγματα. Εχει τόσο μεγάλη καρδιά, που χρειάζεται ανθρώπους κοντά του για να προσφέρει», τόνισε ο Κ. Παπανικολάου. «Ήταν ένα ξεχωριστό ταίρι για μένα στο γήπεδο, αρκούσε ένα κλείσιμο του ματιού για να βρεθούμε», πρόσθεσε ο Β. Σπανούλης. «Μακάρι να ήταν μαζί μας και ο Ντούντα Ίβκοβιτς», είπε ο ίδιος ο Πρίντεζης.

Στην εορταστική βραδιά που είχε τίτλο «A Moment To Remember» ήταν παρόντες δεκάδες πρώην συμπαίκτες, προπονητές, συνεργάτες και φίλοι του Πρίντεζη: Γιαννάκης, Παπαλουκάς, Ζήσης, Άντιτς, Σχορτσανίτης, Πελεκάνος, Καμπούρης, Σταυρόπουλος και πολλοί άλλοι. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό της, Βασίλη Παρθενόπουλο, ενώ παρών ήταν και ο ισχυρός άνδρας της Μακάμπι, Σιμόν Μιζράχι.

Τη μουσική υπόκρουση ανέλαβε ο σολίστ του μπουζουκιού Μιχάλης Παούρης, ο οποίος έπαιξε τη «Φραγκοσυριανή», ως φόρο τιμής στον τόπο καταγωγής του Πρίντεζη. Τη λαμπρή γιορτή, που έγινε μέσα σε ανυπόφορη ζέστη, παρουσίασαν οι Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Θανάσης Βισκαδουράκης, Δώρα Παντέλη.

Ο Πρίντεζης κέρδισε με τον Ολυμπιακό 2 ευρωπαϊκούς τίτλους με κορωνίδα το νικητήριο καλάθι στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ το 2012 στην Κωνσταντινούπολη, καθώς και 4 πρωταθλήματα και 3 Κύπελλα Ελλάδας. Συμμετείχε σε 375 αγώνες της Ευρωλίγκας και είναι 9ος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης με 3599 πόντους. Στην Εθνική ομάδα έπαιξε 127 φορές και κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ 2009 στην Πολωνία.

Η βραδιά ολοκληρώνεται με τον φιλικό αγώνα Ολυμπιακού-Μακάμπι. Ο Εβάν Φουρνιέ κρίθηκε ανέτοιμος και δεν θα αγωνιστεί, όπως και οι Γουόκαπ, Παπανικολάου. «Φέρτε μας το Ευρωπαϊκό», ήταν η προσταγή της εξέδρας. Εκτός αγώνα έμειναν και οι τραυματίες Γουίλιαμς-Γκος, Φαλ, Έβανς, ενώ επέστρεψε στα κόκκινα και αποθεώθηκε ο Σάσα Βεζένκοφ. Οι Ισραηλινοί αποδοκιμάστηκαν όταν παρουσιάστηκαν στο παρκέ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter