Μπάσκετ: Συντριβή εντός προγράμματος από τις ΗΠΑ για την Εθνική

Μπάσκετ: Συντριβή εντός προγράμματος από τις ΗΠΑ για την Εθνική

Με μία φυσιολογική και αναμενόμενη ήττα από την πανίσχυρη ομάδα των ΗΠA, 81-109, συνέχισε η Εθνική μπάσκετ την πορεία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Μανίλα. Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 37-50.

Η Εθνική ξεκίνησε καλά με 11 γρήγορους πόντους από τον Γιώργο Παπαγιάννη, αλλά οι Αμερικανοί πέτυχαν σερί 0-13 απέναντι στους εφεδρικούς της ελληνικής ομάδας και «καθάρισαν» το ματς από τη β’ περίοδο κιόλας (25-42). Η διαφορά έπεσε ξανά σε μονοψήφιο επίπεδο λίγο πριν την ανάπαυλα (37-46), αλλά η «επίσημη αγαπημένη» δεν είχε λύσεις από το τρίποντο, ενώ έχασε πολλές βολές και αμυντικά ριμπάουντ.

Οι ΗΠΑ έφτασαν χωρίς ιδιαίτερο κόπο στο 42-63 και 56-81, παρά τις προσπάθειες του Νίκου Ρογκαβόπουλου, που ήταν δεύτερος σκόρερ της ομάδας. Λίγο πριν το τέλος, η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 30 πόντους (71-101). Ο Τόμας Γουόκαπ, που έπαιξε κόντρα στην ομάδα της …πατρίδας του, μοίρασε 7 ασίστ.

Ο Δημήτρης Ιτούδης χρησιμοποίησε τους Γουόκαπ 10, Λούντζη 4, Μποχωρίδη 8, Μωραΐτη 3, Λαρεντζάκη 7, Ρογκαβόπουλο 14, Παπανικολάου 8, Παπαπέτρου 9, Θ. Αντετοκούνμπο 2, Παπαγιάννη 17, Χατζηδάκη. Ο τραυματίας Ντίνος Μήτογλου επέστρεψε χθες στην Ελλάδα.

Η σύνθεση των Αμερικανών, που έχουν προπονητή τον περίφημο Στιβ Κερ των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς: Χαλιμπέρτον 9, Μπρίτζες 9, Κ.Τζόνσον 8, Ίνγκραμ 5, Μπανκέρο 8, Πόρτις 10, Έντουαρντς 13, Μπράνσον 13, Χαρτ 6, Τζάκσον τζ. 9, Κέσλερ 4, Ριβς 15.

Η Μall Of Asia Arena, όπου θα διεξαχθούν και οι τελικοί του Μουντομπάσκετ, ήταν ασφυκτικά γεμάτη από 15.000 κόσμο. Ανάμεσα στους Φιλιππινέζους θεατές, που υποστήριξαν με θέρμη τους άσους του ΝΒΑ, ήταν και περίπου 150 Έλληνες.

Μετά τη δύσκολη νίκη των Νεοζηλανδών επί της Ιορδανίας στην παράταση (95-87, κανονικός αγώνας 85-85), η Εθνική μας καλείται να κερδίσει το τελευταίο παιχνίδι της στον Όμιλο, το απομεσήμερο της Τετάρτης απέναντι στη Νέα Ζηλανδία (15.45), ώστε να προκριθεί μαζί με τους Αμερικανούς στην επόμενη φάση. Εκεί θα την περιμένουν η Λιθουανία και το Μαυροβούνιο, που θα παίξουν αύριο μεταξύ τους για την πρωτιά του «διπλανού» Ομίλου στη Μανίλα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter