Μπάσκετ: Στο θρησκευτικό πανεπιστήμιο Μπέιλορ τα σκήπτρα του NCAA

Μπάσκετ: Στο θρησκευτικό πανεπιστήμιο Μπέιλορ τα σκήπτρα του NCAA

 Σε ένα μικρό και μάλλον άγνωστο θρησκευτικό πανεπιστήμιο από το Τέξας κατέληξαν τα σκήπτρα στο τουρνουά μπάσκετ του NCAA. Το Μπέιλορ ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά και νίκησε εύκολα με 86-70 το Γκονζάγκα, το οποίο είχε φτάσει στον τελικό αήττητο και με ρεκόρ 31-0.

To Mπέιλορ ξεκίνησε πορεία αναδόμησης μετά το 2003 (όταν ένας από τους νεαρούς παίκτες του καταδικάστηκε για φόνο) και έφτασε στην κορύφωση 18 χρόνια αργότερα, σε έναν τελικό που εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο, με προπονητή τον Σκοτ Ντρου.

Για τις «Αρκούδες» του Μπέιλορ, αυτός ήταν ο παρθενικός τίτλος στο NCAA και πρώτος τελικός μετά από 73 χρόνια (1948). Ο Τζάρεντ Μπάτλερ αναδείχθηκε Πολυτιμότερος Παίκτης του τελικού, με 22 πόντους και 7 ασίστ.

Τελευταία φορά που έχασε ματς το Γκονζάγκα ήταν το Φεβρουάριο του 2020, πριν ξεσπάσει η πανδημία. Η Ιντιάνα, το 1976, ήταν η τελευταία ομάδα που κατέκτησε τον τίτλο αήττητη.

Το Μπέιλορ είναι ένα ιδιωτικό ερευνητικό κολέγιο Βαπτιστών από το Ουέικο του Τέξας, με ιστορία 176 ετών. Έχει περίπου 20.000 φοιτητές. Ο Ολυμπιονίκης σπρίντερ Μάικλ Τζόνσον, ο θρύλος της μουσικής κάντρι Ουίλι Νέλσον, η άλλοτε κυβερνήτης του Τέξας Ανν Ρίτσαρντς και ο κωμικός Μπιλ Κόσμπι πέρασαν από τα θρανία του.

Το φάιναλ-φορ του NCAA έγινε σε συνθήκες «φούσκας» στην Ιντιανάπολις, όπως και όλοι οι προηγούμενοι αγώνες των πλέι-οφ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter