Μπάσκετ: Προβάδισμα για Εφές, Μπαρτσελόνα

Η πρωταθλήτρια Εφές, που «έσπασε» την έδρα της Αρμάνι στο Μιλάνο (48-64), και  η Μπαρτσελόνα, νικήτρια χωρίς άγχος επί της Μπάγερν (77-67) απέκτησαν προβάδισμα πρόκρισης (1-0) στην πρώτη αγωνιστική των πλέι-οφ της Εuroleague.

Η Εφές (Μίτσιτς 16, Λάρκιν 16) προηγήθηκε με 34-46 στο τέλος της γ’ περιόδου στην Ιταλία και δεν απειλήθηκε μέχρι το τέλος. Από αυτό το ζευγάρι θα προκύψει ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στον ημιτελικό του Βελιγραδίου, εφ’ όσον οι «ερυθρόλευκοι» προκριθούν.

Στη Βαρκελώνη, η ομάδα του Νικ Καλάθη (4 π.) και του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ξέφυγε μετά το 67-62 και καθάρισε το ματς. Ο Ντέιβις ήταν πρώτος σκόρερ με 19 πόντους.

Ο Ολυμπιακός θα δώσει τους δύο πρώτους αγώνες του με τη Μονακό τη Μ. Τετάρτη (21.00) και τη Μ. Παρασκευή (21.00) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, πριν η σειρά μεταφερθεί στο Πριγκηπάτο την επόμενη εβδομάδα.

Το βράδυ της Τετάρτης στις 10 μμ θα ξεκινήσουν στη Μαδρίτη και οι αναμετρήσεις ανάμεσα στη Ρεάλ και τη Μακάμπι. Για την πρόκριση στο φάιναλ-φορ (19-21 Μαΐου) απαιτούνται -σε όλα τα ζευγάρια- τρεις νίκες.