Μπάσκετ: Πρώτοι και αήττητοι οι Λιθουανοί

Μπάσκετ: Πρώτοι και αήττητοι οι Λιθουανοί

Με μία πειστική νίκη της αήττητης Λιθουανίας επί του Μαυροβουνίου ολοκληρώθηκαν οι αγώνες του «διπλανού» Ομίλου από αυτόν της Εθνικής μας στη Μανίλα: 91-71, με 19 πόντους του Γιοκουμπάιτις, 15 του «κιτρινόμαυρου» Κουζμίνσκας, 11 του Βαλανσιούνας και 10 του Μπραζντέικις. Ο Νίκολα Βούτσεβιτς πέτυχε 17 για τους ηττημένους.

Υπενθυμίζεται ότι η «επίσημη αγαπημένη» θα αντιμετωπίσει τη Νέα Ζηλανδία το μεσημέρι της Τετάρτης (15.40), με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα τη φέρει στον επόμενο γύρο, σε νέο Όμιλο με τις ΗΠΑ, τη Λιθουανία και Μαυροβούνιο. Οι ομάδες μεταφέρουν όλα τα ως τώρα αποτελέσματά τους στην ανανεωμένη βαθμολογία, οπότε η Λιθουανία ξεκινάει με 3-0, οι ΗΠΑ με 3-0, το Μαυροβούνιο με 2-1 και η Ελλάδα, καλώς εχόντων των πραγμάτων, με 2-1. Οι δύο πρώτοι της τελικής κατάταξης του νέου Ομίλου θα προκριθούν στα προημιτελικά.

Η συμμετοχή του τραυματισμένου Θανάση Αντετοκούνμπο στο αυριανό ματς θεωρείται πολύ πιθανή, αν και η μαγνητική τομογραφία έδειξε διάταση στον προσαγωγό. Η σημερινή προπόνηση της ελληνικής ομάδας ήταν προαιρετική και περιλάμβανε μόνο ξεμούδιασμα.

H Δομινικανή Δημοκρατία, του Καρλ-Άντονι Τάουνς (8 π.), έφτασε αήττητη στη δεύτερη φάση, αφού νίκησε και την Ανγκόλα με 75-67 (σερί 10-2 στο τελευταίο δίλεπτο). Από τον ίδιο Όμιλο, που ολοκληρώθηκε στο Αρανέτα Κολισίουμ της Μανίλα, συνεχίζει και η Ιταλία, μετά τη νίκη της επί των Φιλιππίνων με 90-83 (Φοντέκιο 18, Ρίτσι 14, Τόνουτ 13).

Η Αυστραλία (2-1) απέκλεισε χωρίς δυσκολία τη συνδιοργανώτρια Ιαπωνία στην Οκινάουα και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στον επόμενο γύρο: 109-89, με 26 πόντους (και 11 ασίστ) του Τζος Γκίντεϊ, 24 του Κουκς και 15 του Γκριν.

Η αποκλεισμένη Γαλλία πέτυχε στη Τζακάρτα την πρώτη νίκη της στο Μουντομπάσκετ, 85-79 τον αδύναμο Λίβανο (Γιαμπουσέλ 18, Φουρνιέ 17). Ο «πράσινος» Ματίας Λεσόρ, ο «ερυθρόλευκος» Μουσταφά Φαλ και ο σταρ της ομάδας Ρούντι Γκομπέρ δεν χρησιμοποιήθηκαν καθόλου. Από αυτόν τον Όμιλο προκρίθηκαν ο Καναδάς και η Λετονία.

Σε άλλους αγώνες χωρίς βαθμολογική σημασία, η αήττητη Γερμανία συνέτριψε τη Φινλανδία με 101-75 (Σρέντερ 15, Μπόνγκα 15 – Μάρκανεν 12) και η Αίγυπτος το απογοητευτικό Μεξικό με 100-72.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter