Μπάσκετ: Πρεμιέρα με …βεγγαλικά από Κολοσσό, Λαύριο

Μπάσκετ: Πρεμιέρα με …βεγγαλικά από Κολοσσό, Λαύριο

Με δύο εκπλήξεις άνοιξε η αυλαία της νέας σεζόν στη Basket League. Το Λαύριο νίκησε τη φιλόδοξη ΑΕΚ μέσα στα Λιόσια με 98-93, ενώ ο Κολοσσός κατέβαλε το Περιστέρι μετά από θρίλερ δύο παρατάσεων στη Ρόδο, με σκορ 104-93.
Το Λαύριο του Κώστα Μέξα («ούτε εγώ περίμενα τέτοια απόδοση») κράτησε το προβάδισμα σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα, με διαφορά με έφτασε και στους 12 πόντους στο τέλος της γ’ περιόδου (64-76), ενώ το ημίχρονο έληξε με 39-52.

Ο Χαβιέρ Καστανέδα ήταν ο πρωταγωνιστής με 26 πόντους, ενώ ο Μουρ πέτυχε 19 και οι Χέλεμς, Θόρντον από 17. Από την ΑΕΚ του Χοάν Πλάθα, που έπαιξε χωρίς τους νεοφερμένους ΜακΛεμόρ και Κανγκεμπέλε, οι Μακρέι και Τίλμαν πέτυχαν από 21 πόντους, ο Ραντλ 13 και ο Κουζμίνσκας 11.

Το Περιστέρι έχασε ευκαιρία νίκης στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας με το άστοχο σουτ του Ράγκλαντ στην εκπνοή (80-80), αλλά και ο Κολοσσός ισοφαρίστηκε στα 4’’ της πρώτης παράτασης από κάρφωμα του Ρένφρο και σπατάλησε το δικό του σουτ τελευταίας στιγμής αμέσως μετά (Τζόργκενσεν, 86-86), πριν κυριαρχήσει στο δεύτερο παράταση. Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 42-39.

Οι Τζόργκενσεν (21), Πόλεϊ (19), Μπράικοβιτς (18), Ουτόμι (13) ξεχώρισαν από τον Κολοσσό του Ισπανού προπονητή Κούρο Σεγούρα. Από το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη («είναι τελείως έξω από τη φιλοσοφία μου αυτό που παρουσιάσαμε, η άμυνα ήταν ντροπή»), ο Ράγκλαντ πέτυχε 25 πόντους, ο Ουίλιαμς 21, ο Μήτρου-Λονγκ 16 και ο Ρένφρο 12.

Το σαββατιάτικο πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με τον αγώνα ΠΑΟΚ-Προμηθέα στις 20.15 στην Πυλαία.

Ο κάτοχος του νταμπλ και του Super Cup Ολυμπιακός θα δοκιμαστεί το απόγευμα της Κυριακής (17.15) απέναντι στον Άρη στο Αλεξάνδρειο, χωρίς τους τραυματίες Φαλ, Μπραζντέικις, ΜακΚίσικ. Ο αγώνας αναμένεται να εξελιχθεί σε δίωρο μνήμης για τον Γιάννη Ιωαννίδη.
Ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει το νεοφώτιστο Μαρούσι το βράδυ της Δευτέρας (20.15). Λίγο νωρίτερα (17.15) θα αναμετρηθούν στην Πάτρα Απόλλωνας-Καρδίτσα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter