Μπάσκετ: Πανδαισία στο Καλλιμάρμαρο στη μνήμη του Π. Γιαννακόπουλου

6ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ" 2025 / ΠΑΟ - ΠΑΡΤΙΖΑΝ Β. (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Μπροστά σε 35.000 φιλάθλους στο Καλλιμάρμαρο και μέσα σε εκπληκτική ατμόσφαιρα τίμησε ο Παναθηναϊκός τη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου. Στον φιλικό αγώνα που συνόδευσε τη συγκινητική γιορτή, υπό το σεληνόφως και με φθινοπωρινή δροσιά, οι «πράσινοι» ηττήθηκαν από την Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με 75-64. Στο ημίχρονο, οι Σέρβοι προηγήθηκαν με 36-27, ενώ η διαφορά έφτασε και τους 14 πόντους.

Περίπου 3 χιλιάδες οπαδοί του «τριφυλλιού» πήγαν στο Στάδιο με πορεία από το Μοναστηράκι, φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα. Η φωτογραφία του Παύλου Γιαννακόπουλου κοσμούσε το κάθισμα που έμεινε άδειο προς τιμήν του στο κέντρο του γηπέδου, ενώ από ειδική οθόνη προβλήθηκε βίντεο με στιγμές από τη ζωή και τη θητεία του ιστορικού ηγέτη, που οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση 6 ευρωπαϊκών τροπαίων.

Ο Παναθηναϊκός, που ξεκίνησε με 0/10 τρίποντα, έπαιξε χωρίς τους τραυματίες Λορέντζο Μπράουν και Γιώργο Καλαϊτζάκη. Στο πρώτο μέρος αποχώρησε ο Κώστας Αντετοκούνμπο με χτύπημα στο χέρι, ενώ ο Ματίας Λεσόρ και ο Κώστας Σλούκας έπαιξαν ελάχιστα. Διακρίθηκαν οι Ναν 16, Γκραντ 11, Μήτογλου 7, Παπαπέτρου 7, Γιούρτσεβεν 6, Όσμαν 5.

Την επόμενη εβδομάδα θα διεξαχθεί το Super Cup στη Ρόδο, ενώ η Euroleague αρχίζει στις 3 Οκτωβρίου.

Ανάμεσα στους θεατές του αγώνα ήταν πολλοί παλαίμαχοι άσοι του Παναθηναϊκού και προσωπικότητες από το ευρωπαϊκό μπάσκετ (Μποντιρόγκα, Βράνκοβιτς κ.α.), αλλά όχι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος εκτίει ποινή αποκλεισμού από τους αγωνιστικούς χώρους. Μάλιστα ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού εξέφρασε την πικρία του, με προσωπική ανακοίνωση λίγες ώρες πριν τον αγώνα. Την ενόχλησή του εξέφρασε και ο Εργκίν Αταμάν σε δηλώσεις που έκανε πριν τον αγώνα: «Νιώθω έκπληκτος, που δεν βρίσκεται εδώ ο άνθρωπος που έφτιαξε την ωραιότερη αθλητική διοργάνωση στην Ελλάδα».

Στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία του μονοήμερου τουρνουά, η Εφές Αναντολού νίκησε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με 89-66. Το βράδυ της Παρασκευής, σε ανεπίσημο φιλικό, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Μακάμπι με 73-81 (Ναν 13, Οσμάν 13). Το ματς έγινε κεκλεισμένων των θυρών στη Γλυφάδα.