Μπάσκετ: Πάλεψε αλλά «λύγισε» ο Παναθηναϊκός

Μπάσκετ: Πάλεψε αλλά «λύγισε» ο Παναθηναϊκός

Πάλεψε ηρωικά, αλλά ηττήθηκε ο Παναθηναϊκός, απέναντι στην κορυφαία ομάδα της φετινής Εuroleague. H Μπαρτσελόνα του άλλοτε «πράσινου» Σαρούνας Γιασικέβιτσιους άλωσε το ΟΑΚΑ με σκορ 82-85, παρ’ όλο που στο ημίχρονο έχανε από τους πρωταθλητές Ελλάδας με 49-41.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ άσχημα, αλλά αντεπιτέθηκε με την είσοδο του Νεμάνια Νέντοβιτς μετά το 19-26 και έφτασε ακόμα και στο +13 λίγο πριν την ανάπαυλα (48-35 με καλάθια του Ιωάννη Παπαπέτρου).

Η Μπαρτσελόνα χρειάστηκε μόλις 5 λεπτά για να ανατρέψει την κατάσταση και να προσπεράσει, με όπλο τα επιθετικά ριμπάουντ και κορυφαίο τον Νίκολα Μίροτιτς: 54-55, 60-66, 70-79.

Οι «πράσινοι» έφτασαν σε απόσταση βολής με κάρφωμα του Νέντοβιτς μετά από κλέψιμο του Σαντ-Ρόος στα 20’’ πριν τη λήξη (79-81), και στο πόντο με τρίποντο του ίδιου στα 4’’ μετά τις 2/2 βολές του Μίροτιτς (82-83). Ο Κούριτς ευστόχησε σε δύο βολές αμέσως μετά και ο Νέντοβιτς δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει με το σουτ της απελπισίας.

O Nέντοβιτς επέστρεψε από τον τραυματισμό του με 18 πόντους. Η υπόλοιπη σύνθεση του Παναθηναϊκού: Πέρι 3, Μέικον 4, Παπαγιάννης 11, Παπαπέτρου 16, Κασελάκης, Ουάιτ 9, Εβανς 8, Μαντζούκας, Σαντ-Ρόος 13.

Από τη Μπαρτσελόνα ξεχώρισαν οι Λαπροβίτολα (18), Μίροτιτς (20), Ντέιβις (12), Σμιτς (8), Γιοκουμπάιτις (9), Κούριτς (9). Απουσίασε ο τραυματίας Νικ Καλάθης, που αναμένεται να επιστρέψει στους αγώνες της Μπαρτσελόνα τον Ιανουάριο. Eκτός αγώνα έμεινε και ο Νάιτζελ Χέις, που βρέθηκε θετικός σήμερα στον Covid-19.

Μετά την αποψινή ήττα, ο Παναθηναϊκός έμεινε στην προτελευταία θέση, με ρεκόρ 4-12, με ουραγό τη Ζαλγκίρις (3-12). Η Μπαρτσελόνα παραμένει πρωτοπόρος, με 14 νίκες σε 16 αγώνες.

O Oλυμπιακός (10-5) επιστρέφει στο προσκήνιο το βράδυ της Παρασκευής, με αντίπαλο τη γαλλική Βιλερμπάν (7-8), στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας όπου παραμένει αήττητος σε 8 αγώνες.

Την ερχόμενη Πέμπτη, οι δύο ελληνικές ομάδες θα αναμετρηθούν μεταξύ τους στο ΟΑΚΑ.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter