Μπάσκετ: Ο «Σόφο» κρεμάει τα παπούτσια

Tην απόφασή του να σταματήσει το μπάσκετ ανακοίνωσε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης.

Η σχετική δήλωσε έγινε στο δίκτυο Sports5 του Ισραήλ, όπου ο «Σόφο» έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ της ζωής του, κατακτώντας με τη Μακάμπι του Ντέιβιντ Μπλατ το τρόπαιο του Euroleague το 2014 στο Μιλάνο και φτάνοντας σε έναν ακόμη τελικό (το 2011 απέναντι στον Παναθηναϊκό, όταν ο ίδιος ψηφίστηκε στην κορυφαία πεντάδα της διοργάνωσης).

«Γνωρίζω την κατάσταση που επικρατεί με τον κορωνοϊό και τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι διάφορες λίγκες. Οπότε αποφάσισα να σταματήσω το μπάσκετ και να αποσυρθώ από την ενεργό δράση», είπε ο Σχορτσανίτης. Παρόμοια δήλωση είχε κάνει πριν από δύο μήνες, πάλι σε ισραηλινό μέσο.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, μετά τη φυγή του από τον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου, ο Σχορτσανίτης έπαιξε ελάχιστο μπάσκετ, με σκόρπιες θητείες στον ΠΑΟΚ, στον Απόλλωνα Πάτρας, στα Τρίκαλα και στον Ιωνικό. Ουσιαστικά το κληροδότημά του στο ελληνικό μπάσκετ είναι τα μετάλλια που κατέκτησε με την Εθνική Ανδρών: ασημένιο στο Μουντομπάσκετ 2006 στην Ιαπωνία, χάλκινο στο Ευρωμπάσκετ 2009 στην Πολωνία.

Παντρεμένος με δύο παιδιά, ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης είναι 35 ετών.