Μπάσκετ: Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ

Μπάσκετ: Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ

Πολύτιμη νίκη που ξανάφερε την αισιοδοξία στο «στρατόπεδό» του πέτυχε ο Παναθηναϊκός απέναντι στη φιναλίστ της περυσινής Euroleague Αναντολού Εφές. Οι πρωταθλητές Ελλάδας νίκησαν με το ευρύ 86-70 και χειροκροτήθηκαν θερμά από 10.000 φιλάθλους στο ΟΑΚΑ. Η βαριά ήττα από τη Χίμκι ξεχάστηκε μέσα σε 48 ώρες.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε εξαιρετικά και είχε πολλούς διακριθέντες. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου (14 π.) διέπρεψε σε άμυνα και επίθεση, ο Nικ Καλάθης ενορχήστρωσε με 11 πόντους και 10 ασίστ, ο Ταϊρίς Ράις ήταν πρώτος σκόρερ με 18, ενώ ο Γιώργος Παπαγιάννης αγωνίστηκε μόνο στο β’ ημίχρονο και είχε 10 πόντους και 7 ριμπάουντ. Καλά έπαιξαν επίσης ο Φρεντέτ (11 π.) και ο Τζόνσον (7 π.), ενώ δεν υστέρησε κανείς.

«Η ομαδική προσπάθειά μας στην άμυνα ήταν κλειδί, ενώ η κερκίδα μας βοήθησε πολύ», τόνισε ο Ράις. «Βελτιωθήκαμε στην άμυνα, πήραμε βοήθειες από παίκτες που δεν πήγαν καλά στο προηγούμενο παιχνίδι και πήραμε μία νίκη που ήταν σημαντική για την ψυχολογία της ομάδας», συμπλήρωσε ο Αργύρης Πεδουλάκης. «Ο Παπαγιάννης και ο Ράις έκαναν τη διαφορά», είπε ο Νικ Καλάθης.

Το σκορ στο ημίχρονο ήταν 42-38, ενώ η Εφές προηγήθηκε με 51-54 στο 26ο λεπτό, πριν δεχθεί σερί 12-0. Έπαιξαν για τον Παναθηναϊκό και οι Μπέντιλ (4), Βουγιούκας (2), Ουάιλι, Μήτογλου, Τόμας (9), Μπράουν. Ο Σέιν Λάρκιν ήταν ο πρώτος σκόρερ για την τουρκική ομάδα με 28 πόντους, ενώ ο άλλοτε «πράσινος» Κρις Σίνγκλετον πέτυχε 13 και ο Κρούνοσλαβ Σίμον 11.

Πλέον, το ρεκόρ του Παναθηναϊκού μετά από 6 αγώνες είναι 3 νίκες και 3 ήττες. Στο φινάλε τα αγωνιστικής, ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει τη Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου, βράδυ Παρασκευής στο ΣΕΦ (21.30).

Θα απουσιάσει ο τραυματισμένος Κώστας Παπανικολάου που πάντως απέφυγε τα χειρότερα, ενώ αμφίβολη θεωρείται η συμμετοχή των τριών παικτών που ταλαιπωρούνται από γαστρεντερίτιδα: Μιλουτίνοβ, Κουζμίνσκας, Ρούμπιτ. Ίσως κάνουν το ντεμπούτο τους με τα ερυθρόλευκα οι νεοαποκτηθέντες Ουίλι Ριντ και Τέιλορ Ρότσεστι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter