Μπάσκετ: Ο Μέικον «εκτέλεσε» τη Φενέρ

Μπάσκετ: Ο Μέικον «εκτέλεσε» τη Φενέρ

Ένα τρίποντο του Ντάριλ Μέικον 1 δευτερόλεπτο πριν τη λήξη χάρισε στον Παναθηναϊκό μία σημαντική νίκη γοήτρου επί της Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία, στο φινάλε των ευρωπαϊκών υποχρεώσεών του: 59-62, ημίχρονο 32-38.

Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 34-42 στις αρχές της γ’ περιόδου, στην οποία ωστόσο πέτυχαν μόλις 6 πόντους. Οι Τούρκοι πέτυχαν σερί 14-0 και έφτασαν στο 56-48, αλλά ο Παναθηναϊκός αντεπιτέθηκε ξανά με πρωταγωνιστές τους Παπαγιάννη, Παπαπέτρου, Μέικον και προσπέρασε 1:20 πριν το τέλος (58-59).

Στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα, μία άμυνα του Κασελάκη, ένα ριμπάουντ του Παπαγιάννη και το νικηφόρο τρίποντο του Μέικον έδωσαν τη νίκη στον πρωταθλητή Ελλάδας, αφού ο Μαχμούτογλου αστόχησε στο σουτ της απελπισίας.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου πέτυχε 21 πόντους και μοίρασε 6 ασίστ, ενώ ο Ντάριλ Μέικον έβαλε 12 για το «τριφύλλι». Ο Γιώργος Παπαγιάννης τελείωσε τον αγώνα με 14 πόντους, 12 ριμπάουντ, 4 τάπες και 3 κλεψίματα. Έπαιξαν και οι Σαντ-Ρόος 3, Μποχωρίδης 2, Μαντζούκας, Έβανς 8, Χουγκάζ, Κασελάκης, Ουάιτ 2.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε χωρίς τον τραυματία Νεμάνια Νέντοβιτς, του οποίου η συμμετοχή στο δευτεριάτικο ντέρμπι της Basket League με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ θεωρείται πολύ δύσκολη. Έλειψε επίσης ο Γιόβιτς, ενώ ο Σαντ-Ρόος αγωνίστηκε μόνο στο πρώτο πεντάλεπτο, αφού ένιωσε ενοχλήσεις στον μηρό και αποσύρθηκε προληπτικά.

Από τη Φενέρ του άλλοτε «πράσινου» Σάσα Τζόρτζεβιτς, που δεν είχε τους Ντε Κολό, Μπούκερ, Γκούντουριτς, ο Βέσελι πέτυχε 20 πόντους, ο Χένρι 16 και ο Πιερ 9.

Οι «πράσινοι» τερμάτισαν με 9 νίκες και 19 ήττες στην 13η θέση μπροστά από τις Βιλερμπάν και Ζαλγκίρις. Η απογοητευτική Φενέρμπαχτσε έχει ρεκόρ 10-17.

Από τα παιχνίδια που διεξάγονται το βράδυ της Παρασκευής ίσως κριθεί ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στα πλέι-οφ, που αρχίζουν στις 19 Απριλίου. Οι «ερυθρόλευκοι» (19-9) θα αντιμετωπίσουν την Εφές ή τη Μακάμπι ή, σε ακραίο σενάριο, τη Μονακό.

Το φάιναλ-φορ θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι στις 19-21 Μαΐου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter