Μπάσκετ: Ο ασταμάτητος Ολυμπιακός πάει τελικό

Μπάσκετ: Ο ασταμάτητος Ολυμπιακός πάει τελικό

Μόνο για ένα ημίχρονο δυσκολεύτηκε ο ασταμάτητος Ολυμπιακός απέναντι στον Παναθηναϊκό, στον δεύτερο ημιτελικό του Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας στο Ηράκλειο: 81-65, από το 35-40 της ανάπαυλας. Οι Παπανικολάου, Κάνααν και Βεζένκοφ ήταν οι πρωταγωνιστές του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στον τελικό το Περιστέρι, που νωρίτερα νίκησε δύσκολα την ελλιπή ΑΕΚ με 77-65 (Φρανσίσκο 33, Κασελάκης 11, Ντένμον 10, Μπίλαν 9 – Μάιλς 21, Γιάνκοβιτς 11). Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη έφτασε στο ματς του τίτλου για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν 11 συνεχόμενες νίκες επί των «πρασίνων» τους τελευταίους 15 μήνες, εντός και εκτός των τειχών. Ανάμεσα σε αυτές ήταν το περυσινό 81-73 στον αντίστοιχο τελικό Κυπέλλου Ελλάδας στο Ηράκλειο.
Οι δύο ομάδες συμβάδισαν στο πρώτο ημίχρονο, αφού ο Παναθηναϊκός μπήκε παθιασμένος στο ντέρμπι: 20-16 με 12 απανωτούς πόντους του ζεστού Βεζένκοφ, 27-30 και 35-40 στο ημίχρονο με σερί 0-7 στο φινάλε (Καλαϊτζάκης, Μποχωρίδης, Ουόλτερς). Οι νταμπλούχοι πάτησαν το γκάζι στο ξεκίνημα της γ’ περιόδου και εξαφανίστηκαν στον ορίζοντα, με «βομβαρδισμό» από 3+3 τρίποντα των Παπανικολάου και Κάνααν: 55-41. Το επί μέρους σκορ στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν 29-10 υπέρ του Ολυμπιακού, ο οποίος ξέφυγε με 64-50 και προστάτευσε τα κεκτημένα χωρίς δυσκολία, αφού η διαφορά έμεινε σε διψήφια επίπεδα.

“Ηταν ένας ιδιαίτερα δύσκολος ημιτελικός, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Παίξαμε με το άγχος του φαβορί, αλλά ηρεμήσαμε μετά την ανάπαυλα και βρήκαμε καλό ρυθμό, που έκανε τα σουτ πιο εύκολα”, τόνισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Ο Σάσα Βεζένκοφ τελείωσε τον αγώνα με 22 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ο Παπανικολάου σούταρε 5/5 τρίποντα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε και τους Ουόκαπ 2, Κάνααν 14, Λούντζη, Σλούκα 7, Λαρεντζάκη 6, Πάπας, ΜακΚίσικ 4, Παπανικολάου 15, Φαλ 4, Μπολομπόι 2, Μπλακ 5. Ο Αϊζέια Κάνααν αποχώρησε τραυματίας στα τέλη της γ’ περιόδου.

O πολύς Ντουέιν Μπέικον έμεινε στους 5 πόντους με 1/11 σουτ, ενώ ο Πάρις Λι είχε 17 πόντους, 5 ασίστ και 4 ριμπάουντ. Με τον Παναθηναϊκό του Ντέγιαν Ράντονιτς έπαιξαν και οι Ουόλτερς 4, Γ. Καλαϊτζάκης 2, Μποχωρίδης 2, Πονίτκα 6, Ουίλιαμς 13, Αγραβάνης 2, Παπαγιάννης 13, Γκουντάιτις 1.

Εκτός αποστολής λόγω κανονισμών έμειναν εκατέρωθεν οι Πίτερς, Γκριγκόνις. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε χωρίς τον νεοφερμένο Ματ Τόμας, που αποκλείστηκε λόγω τραυματισμού.

Στο περιθώριο του αγώνα, μαθεύτηκε ότι ο Παναθηναϊκός έχει καταθέσει πρόταση συνεργασίας στον Ιταλό προπονητή Τζιανμάρκο Ποτσέκο, που οδήγησε την Εθνική ομάδα της πατρίδας του στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ 2023, αλλά και στην πρόκριση για το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 3.000 θεατές στα Δύο Αοράκια του Ηρακλείου, κυρίως οπαδοί του Ολυμπιακού.

Στους χθεσινούς προημιτελικούς, ο Ολυμπιακός είχε αποκλείσει τον Άρη με 82-51 και ο Παναθηναϊκός τον Κολοσσό με 87-78.

Ο τελικός έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί την Κυριακή στις 7.15 μ.μ., ενώ δεν προβλέπεται η διεξαγωγή αγώνα για την 3η-4η θέση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter