Μπάσκετ: Νικητής ο Ολυμπιακός στο Αλεξάνδρειο

Με αρκετό άγχος πέρασε ο Ολυμπιακός από το βυθισμένο στο πένθος Αλεξάνδρειο: 76-87 τον Άρη. Ο Ολυμπιακός προηγείται στη βαθμολογία με απολογισμό 12-1, έναντι 11-1 του Παναθηναϊκού και 9-4 του Προμηθέα.

Στο ημίχρονο, οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 33-51. Ο Άρης μείωσε σε 73-80 δύο λεπτά πριν το φινάλε με απανωτά τρίποντα του εκπληκτικού Χάνλαν, αλλά δεν μπόρεσε να πλησιάσει περισσότερο.

Οι Βεζένκοφ (18), ΜακΚίσικ (17), Σλούκας (10), Ουόκαπ (9), Φαλ (8), Μάρτιν (8), Πρίντεζης (7) διακρίθηκαν από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο Ολιβιέρ Χάνλαν πέτυχε 35 πόντους με 7/11 τρίποντα για την Άρη του Γιάννη Καστρίτη, που στο ξεκίνημα της σεζόν νίκησε τον Παναθηναϊκό, με άλλους 35 πόντους του Καναδού. Ξεχώρισαν και οι Ουίλιαμς (14), Λόκετ (8). Οι «κίτρινοι» έπεσαν στο 5-8.

Οι παίκτες των δυο ομάδων φόρεσαν στην προθέρμανση μαύρες πένθιμες μπλούζες, που ανέφεραν τα τελευταία λόγια του Άλκη Καμπανού: «Σας παρακαλώ, μην με χτυπάτε άλλο». Μάλιστα οι Παπανικολάου, Βεζένκοφ, που στο παρελθόν αγωνίστηκαν στον Άρη, φόρεσαν κιτρινόμαυρα μπλουζάκια και όχι ερυθρόλευκα.

Στις κερκίδες του Αλεξάνδρου αναρτήθηκε και το γνωστό πανό των φίλων του Άρη: «Τα λόγια είναι περιττά Άλκη, καλό παράδεισο! Έφυγες άνανδρα και άδικα… Η ψυχή σου οδηγός μας».

Αντιπροσωπεία της ΚΑΕ Ολυμπιακός με αρκετούς παίκτες (Πρίντεζης, Παπανικολάου, Σλούκας, Βεζένκοφ) βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής 6/2 στο σημείο της δολοφονίας του Άλκη για να αποτίσει φόρο τιμής στον δολοφονημένο νέο.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές την Πέμπτη σςτο Φάληρο, στα πλαίσια της Euroleague.