Μπάσκετ: Νέο θαύμα από το Λαύριο, 1-1 οι τελικοί

Μπάσκετ: Νέο θαύμα από το Λαύριο, 1-1 οι τελικοί

Το εκπληκτικό Λαύριο έκανε και πάλι το θαύμα του: 94-89 τον Παναθηναϊκό στην παράταση και …1-1 οι τελικοί της Basket League. Ο κανονικός αγώνας ολοκληρώθηκε με 81-81, ενώ το σκορ στο ημίχρονο ήταν 41-40.

Ένα τρίποντο του Βασίλη Μουράτου και τρεις προσωπικές ενέργειες του Γκλεν Κόζι έφεραν το Λαύριο σε θέση ισχύος στην παράταση, παρά τις χαμένες βολές του Ντιαλό (92-87). Ο Πέτρος Γερομιχαλός σφράγισε τη νίκη της ομάδας του Χρήστου Σερέλη από τη γραμμή του φάουλ.

Στην κανονική διάρκεια, ο Μάριο Χεζόνια έκανε το 78-81 με έξι προσωπικούς πόντους, αλλά ο Κάρτερ ισοφάρισε με τρίποντο στα 8 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και ο Χεζόνια αστόχησε στην εκπνοή.

Ξεχώρισαν από το Λαύριο οι Κάρτερ 20, Κόζι 12, Μουράτος 19, Ντιαλό 12, Σάβατζ 8, Ντέιβις 9, Γερομιχαλός 14. «Ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερη ομάδα και συντριπτικό φαβορί, δεν μπορώ να σκεφτώ καν ότι μπορούμε να τον ξανακερδίσουμε, αλλά η λέξη ήττα δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό μας. Αυτή η νίκη είναι άλλο ένα πρωτάθλημα για εμάς», δήλωσε ο Σερέλης.

Από τον Παναθηναϊκό, διακρίθηκαν οι Μπρέι (18), Χεζόνια (18), Μήτογλου (12), Παπαπέτρου (11), Παπαγιάννης (9), Ουάιτ (6), Μπεντίλ (6). Απουσίασε και πάλι ο τραυματίας Σαντ-Ρόος. «Το έλεγα ότι θα ήταν δύσκολο ματς, το ξεκίνημά μας ήταν ντροπιαστικό, δεν παίξαμε σαν ομάδα», είπε ο Όντεντ Κάτας.

Ο τρίτος τελικός θα διεξαχθεί τη Δευτέρα στο ΟΑΚΑ και ο τέταρτος την Τετάρτη στη Λαυρεωτική. Ο πρωταθλητής θα αναδειχθεί στις 3 νίκες.

Αύριο θα γίνει το τρίτο παιχνίδι της σειράς των μικρών τελικών ανάμεσα στον Προμηθέα και την ΑΕΚ στην Πάτρα. Το σκορ είναι στο 1-1.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter