Μπάσκετ: «Να πάμε σε εκλογές με πρόεδρο Γιαννάκη ή Ζομπανάκη»

Μπάσκετ: «Να πάμε σε εκλογές με πρόεδρο Γιαννάκη ή Ζομπανάκη»

Προσωρινή διοίκηση Πρωτοδικείου, με πρόεδρο κοινής αποδοχής όπως ο Παναγιώτης Γιαννάκης ή ο πρώην πρόεδρος του Ρεθύμνου Κωστής Ζομπανάκης, πρότεινε επίσημα ο Βαγγέλης Λιόλιος, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο και να δρομολογηθούν άμεσα οι εκλογές στην Ομοσπονδία μπάσκετ.

Ο ιδιοκτήτης του Προμηθέα Πάτρας, και υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ, τόνισε ότι θα συζητήσει με τους συνυποψήφιους Παναγιώτη Φασούλα και Άγγελο Παπανικολάου ώστε να προταθεί στο Πρωτοδικείο «υπερκομματικό» πρόσωπο. Η διενέργεια εκλογών στις 10 Απριλίου θα είναι βάσει νόμου η αποκλειστική αρμοδιότητα της προσωρινής διοίκησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αίτηση για ορισμό προσωρινής διοίκησης, η οποία θα αποτελείται από το απερχόμενο δ.σ., κατέθεσε σήμερα και η ίδια η ΕΟΚ, μέσω κάποιων (αποκλεισμένων από τη διαδικασία για γραφειοκρατικούς λόγους) σωματείων.

Η αντίστοιχη κίνηση του Λιόλιου αναιρέθηκε -σύμφωνα με τον ίδιο- σε συνεννόηση με τον νομικό σύμβουλο του Φασούλα, σήμερα το πρωί στα δικαστήρια.

«Πρέπει να πάμε μονιασμένοι», δήλωσε ο Λιόλιος στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που οργάνωσε. «Η επόμενη μέρα μας θέλει ενωμένους. Πρέπει να μπει ένας πρόεδρος κοινής αποδοχής, να μας ενώσει… Εγώ προσωπικά, τα ονόματα που θα προτείνω, είναι ο κύριος Γιαννάκης και ο κύριος Ζομπανάκης! Θέλουμε ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής για να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα, να κάνουμε εκλογές. Είναι άτομα που θα είναι η… κόλλα μεταξύ μας. Θα μας κρατήσουν ενωμένους. Είμαστε εδώ για να τηρήσουμε τη νόμιμη διαδικασία. Να μιλήσουμε με όλα τα σωματεία, εντός κι εκτός μητρώου».

Θυμίζουμε ότι η ΕΟΚ αποφάσισε μονομερώς την αναβολή των εκλογών για τις 23 Μαΐου, επικαλούμενη ενδεχόμενο ακυρότητας της διαδικασίας λόγω «παράνομων αποκλεισμών» πολλών σωματείων, αλλά και πιθανή διαβλητότητα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. «Aφού όλοι κόπτονται για τις δημοκρατικές διαδικασίες, θα έπρεπε να είναι σύμφωνοι με τη συμμετοχή όσο γίνεται περισσότερων σωματείων και όχι να την εμποδίζουν», έλεγαν κύκλοι του Γιώργου Βασιλακόπουλου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter