Μπάσκετ: «Κόκκινο» το ντέρμπι πάνω στο νήμα

Μπάσκετ: «Κόκκινο» το ντέρμπι πάνω στο νήμα

Με πολύ άγχος πέρασε αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός από το ΟΑΚΑ, στο δεύτερο «αιώνιο» ντέρμπι της σεζόν στα πλαίσια της Basket League: 74-76. Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 38-46. Toν αγώνα παρακολούθησαν περίπου 8.000 οπαδοί του Παναθηναϊκού.

«Μπορούσαμε να καθαρίσουμε το παιχνίδι νωρίτερα», σχολίασε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. «Ας μη κρυβόμαστε, ήταν ένα ματς γοήτρου χωρίς βαθμολογική σημασία. Στρεφόμαστε ξανά στην Ευρωλίγκα, για να εξασφαλίσουμε εκεί το πλεονέκτημα έδρας, που είναι πολύ σημαντικό».

Η αποχώρηση του Ντουέιν Μπέικον με διάστρεμμα στο 7ο λεπτό (με το σκορ στο 10-16) αποδυνάμωσε προσωρινά τον Παναθηναϊκό, ο οποίος γρήγορα βρέθηκε να χάνει με διψήφια διαφορά: 25-35, 33-45, 46-56.

Ο Αμερικανός επέστρεψε με δεμένο τον αστράγαλο και πρωταγωνίστησε στην αντεπίθεση του «τριφυλλιού»: 52-56 και 58-59 με τρίποντο του Γκριγκόνις στο τέλος της γ’ περιόδου. Μία τάπα του Παπανικολάου στον Μαντζούκα και δύο τρίποντα των Λαρεντζάκη, Πίτερς έφεραν ξανά τον Ολυμπιακό σε απόσταση ασφαλείας (58-65).

Ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 71-75 με τον Γκριγκόνις και έφτασε σε απόσταση αναπνοής 23’’ πριν το τέλος με τρίποντο του Μπέικον. Ο ΜακΚίσικ σούταρε 1/2 βολές αμέσως μετά, αλλά ο Ντέρικ Ουίλιαμς δεν μπόρεσε να νικήσει τον Φαλ 1’’ πριν το φινάλε.

«Θέλαμε να χτυπήσουμε με τον Μπέικον, αλλά ήταν μία καλή επιλογή η πάσα του στον Ουίλιαμς», είπε ο Χρήστος Σερέλης. «Η άμυνα του δευτέρου ημιχρόνου πρέπει να είναι ο οδηγός μας στη συνέχεια. Μπορούσαμε να πάρουμε κάτι παραπάνω από το σημερινό ματς».

Για τον Ολυμπιακό, που πλέον μετράει 12 συνεχόμενες νίκες σε «αιώνια» ντέρμπι εντός και εκτός των τειχών, επέστρεψε από τον τραυματισμό του ο Κώστας Σλούκας με 3 πόντους και 6 ασίστ. Έπαιξαν και οι Ουόκαπ 7, Κάνααν 12, Λαρεντζάκης 13, ΜακΚίσικ 11, Παπανικολάου 2, Πίτερς 6, Βεζένκοφ 9, Φαλ 6, Μπολομπόι 6. Απουσίασε ο Μπλακ που δεν δηλώθηκε στη δωδεκάδα.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε χωρίς τον Ματ Τόμας, που στο εξής θα παίζει μόνο στην Euroleague, και τους τραυματίες Πονίτκα, Αγραβάνη, αν και ο τελευταίος ήταν στη δωδεκάδα μετά από αρκετές εβδομάδες. Ο Σερέλης χρησιμοποίησε τους Ουόλτερς 5, Λι 14, Μποχωρίδη 3, Π. Καλαϊτζάκη, Γκριγκόνις, Μπέικον 17, Ουίλιαμς 2, Μαντζούκα 8, Παπαγιάννη 2, Γκουντάιτις 10.

Πλέον ο Ολυμπιακός έφτασε στο 18-0 και παραμένει αήττητος σε αγώνες των εγχώριων διοργανώσεων από τον Νοέμβριο του 2021. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ρεκόρ 14-4, ενώ το Περιστέρι ακολουθεί με 12-7 και η ΑΕΚ με 11-7.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter