Μπάσκετ: «Κόκκινο» θαύμα απέναντι στη Χίμκι!

Μπάσκετ: «Κόκκινο» θαύμα απέναντι στη Χίμκι!

Θαύμα βγαλμένο από τον παλιό, καλό καιρό, της εποχής όπου η λέξη «τετέλεσται» ήταν άγνωστη, πέτυχε ο Ολυμπιακός απέναντι στη Χίμκι: 109-98 στην παράταση, ενώ οι Ρώσοι είχαν προβάδισμα 9 πόντων ένα λεπτό πριν το φινάλε!

Οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν με τρία απανωτά τρίποντα (Πρίντεζης, Πολ, Σπανούλης), σταμάτησαν τον καταιγιστικό Σβεντ, ισοφάρισαν 19” πριν το τέλος (96-96) και πήραν εύκολα το ματς στο πρόσθετο πεντάλεπτο, με την ενίσχυση 7.000 φιλάθλων που παραληρούσαν.

«Ήταν μία τεράστια νίκη», ομολόγησε ο προπονητής του Ολυμπιακού Κεστούτις Κεμζούρα. «Αυτό που έκαναν τα παιδιά ήταν εκπληκτικό. Δείχνει τον χαρακτήρα και το πνεύμα νικητή που διαπνέει την ομάδα».

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 48-42 στο ημίχρονο και με 63-51 στο 25ο λεπτό, αλλά η ρέντα του Σβεντ, ο οποίος ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του με 36 πόντους, έφερε τη Χίμκι προσωρινά σε θέση ισχύος.

Η άμυνα του Μπράντον Πολ στο φινάλε και η εκπληκτική απόδοση των Σπανούλη (17 πόντοι, 10 ριμπάουντ), Πρίντεζη (26 π.), Μιλουτίνοβ (16 π.), Παπανικολάου (18 π.) κράτησαν τον Ολυμπιακό όρθιο.

Οι Τσέρι, Ρότσεστι πέτυχαν από 4 πόντους, ο Ριντ 7, ο Βεζένκοφ 6, ο Ρούμπιτ 2 και ο Πολ 8 για τους «ερυθρολεύκους», οι οποίοι πέτυχαν την 6η νίκη τους σε 14 αγώνες και ελπίζουν να πλασαριστούν στην πρώτη οχτάδα. Η Χίμκι και η Αρμάνι μοιράζονται την 7η-8η θέση, με ρεκόρ 7-7.

Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει αύριο για το Βελιγράδι, όπου θα αντιμετωπίσει τον ομόχρωμο Ερυθρό Αστέρα το βράδυ της Παρασκευής. Αύριο, ο Παναθηναϊκός (9-5) δοκιμάζεται στο Τελ Αβίβ απέναντι στην 4η της βαθμολογίας Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου (10-4).

Η Εφές προηγείται με ρεκόρ 12-2, οι «αιώνιοι» της Ισπανίας Ρεάλ και Μπαρτσελόνα έπονται με 11-3, ενώ η πρωταθλήτρια ΤΣΣΚΑ έχει 9-5.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter