Μπάσκετ: Κέρδισε την άνοδο στην Basket League ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός κέρδισε μέσα στο γήπεδο το εισιτήριό του για την Basket League της νέας περιόδου και δεν χρειάζεται κανένα «παράθυρο» κανονισμών ούτε ειδική ρύθμιση.

Η «αναπτυξιακή» ομάδα των Πειραιωτών νίκησε το Μαρούσι με 93-87 στον τελικό των πλέι-οφ της Α2 και ακολουθεί των Απόλλωνα Πάτρας, μετά από δύο χρόνια εθελούσιας παραμονής στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία.

Παραμένει ωστόσο αδιευκρίνιστο αν η διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός σκοπεύει να δηλώσει την ομάδα της Α1, αφού η αποχώρησή της ήταν κίνηση διαμαρτυρίας ενάντια στα κακώς κείμενα στην Ομοσπονδία, με αιχμή τη διαιτησία. Οι εκλογές της ΕΟΚ προγραμματίζονται για το φθινόπωρο, αλλά ο Γιώργος Βασιλακόπουλος παραμένει στον προεδρικό θώκο, έστω διορισμένος από το Πρωτοδικείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, το πιθανότερο είναι να επιστρέψουν οι «ερυθρόλευκοι» στη Basket League, αφού θεωρούν ότι οι πρόσφατες εξελίξεις δικαιώνουν τη στάση τους.

Ο Ολυμπιακός είχε προβάδισμα 2-0 απέναντι στο Μαρούσι από τα αποτελέματα της κανονικής περιόδου, οπότε μία νίκη ήταν αρκετή για την άνοδο. Ο Απόλλων Τσόχλας ήταν ο κορυφαίος, με 18 πόντους και 10 ασίστ.

Ετικέτες