Μπάσκετ: «Κατοστάρης» χωρίς κόπο ο Ολυμπιακός

Σε ρυθμό ρελαντί ο Ολυμπιακός νίκησε τον Ιωνικό με 100-68 και διατήρησε το αήττητό του στη Basket League. Ο αγώνας έγινε στο Λαύριο, αφού το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έχει δοθεί στον στίβο για τις επόμενες ημέρες εν όψει του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

O Oλυμπιακός έπαιξε και πάλι χωρίς τον Κώστα Σλούκα, αλλά είχε στη διάθεσή του τον Άλεκ Πϊτερς, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του και πέτυχε 13 πόντους σε 26 λεπτά. Προληπτικά έμεινε εκτός αγώνα και ο Σακίλ ΜακΚίσικ.

Διακρίθηκαν και οι Βεζένκοφ (18), Παπανικολάου (15), Λούντζης (9), Λαρεντζάκης (9), Μπολομπόι (8), Μπλακ (8). Το σκορ στο ημίχρονο ήταν 48-20 και ο Ολυμπιακός μοίρασε 30 ασίστ.

Από τον Ιωνικό, που βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, ξεχώρισαν οι Μαυροκεφαλίδης (23), Καστίγιο (20), Καπελάν (13).

Το απόγευμα της Κυριακής θα αναμετρηθούν Απόλλων και Άρης στην Πάτρα, ενώ ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει τον Προμηθέα τη Δευτέρα στο ΟΑΚΑ.

Το πρωτάθλημα της Α1 διακόπτεται την ερχόμενη εβδομάδα για τη διεξαγωγή του final-8 του Κυπέλλου (16-19 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο), με τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Περιστέρι, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρη, Προμηθέα, Πανιώνιο.