Μπάσκετ: Κανονικά τον Νοέμβριο τα «παράθυρα»

Τη διεξαγωγή των «παραθύρων» του Νοεμβρίου και του Φεβρουαρίου προγραμματίζει η FIBA, ακόμα και αν χρειαστεί να γίνουν οι αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Πρόκειται για τους πρώτους προκριματικούς αγώνες εν όψει του επόμενου Eurobasket, το οποίου μετατέθηκε για το φθινόπωρο του 2022, λόγω της καθυστερημένης τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τη FIBA Europe, οι αγώνες –σε άνδρες και γυναίκες- θα διεξαχθούν με ή χωρίς κόσμο στις εξέδρες ανάλογα με τα τοπικά πρωτόκολλα, ενώ γίνεται λόγος και για περιορισμένη παρουσία θεατών.

Εάν σταθεί αδύνατη η διεξαγωγή αγώνων τον Νοέμβριο, τα προγραμματισμένα ματς θα γίνουν τον Φεβρουάριο, ενώ το δεύτερο «παράθυρο» θα μετατεθεί για τον Ιούλιο του 2021, αμέσως μετά τα Προολυμπιακά τουρνουά και πριν ανάψει η Φλόγα στο Τόκιο.

Η Εθνική Ελλάδας ανδρών έχει κληρωθεί στον ίδιο Όμιλο με Βουλγαρία, Λεττονία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Το Ολυμπιακό εισιτήριο θα το διεκδικήσει στην πόλη Βικτόρια, με τον οικοδεσπότη Καναδά, την Κίνα και τις Τουρκία, Τσεχία, Ουρουγουάη.

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι οι διοργανώσεις της FIBA Europe που διακόπηκαν λόγω της πανδημίας δεν πρόκειται να συνεχιστούν, με εξαίρεση το Basketball Champions League του οποίου το φάιναλ-φορ θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο, με συμμετοχή της ΑΕΚ. Ο τερματισμός αποφασίστηκε για τo FIBA Europe Cup ανδρών, την EuroLeague και το EuroCup γυναικών.

Ετικέτες