Μπάσκετ: Και… δεύτερη διοίκηση στην ΕΟΚ

Σε θέατρο του παραλόγου, με δύο διοικήσεις που συνυπάρχουν παράλληλα (με κοινά μέλη, αλλά διαφορετική σύνθεση προεδρείου), εξελίσσεται η υπόθεση της αλλαγής φρουράς στην Ομοσπονδία μπάσκετ.

Δώδεκα από τα 21 μέλη της διορισμένης από το Πρωτοδικείο διοίκησης συνεδρίασαν σήμερα και συγκροτήθηκαν σε σώμα (απόντων των υπολοίπων), με πρόεδρο, όπως αναμενόταν, τον Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Το …χθεσινό προεδρείο, όπου εξελέγη πρόεδρος ο Φάνης Χριστοδούλου από τους μόλις 10 παρόντες (ανάμεσά τους ο Παναγιώτης Φασούλας), καταγγέλλεται ως παράτυπο, αφού δεν υπήρχε απαρτία την ώρα της διαδικασίας.

Την αρχική συνεδρίαση, όπου μετείχαν και τα 21 διορισμένα από τα Πρωτοδικείο μέλη, διέκοψε ως γνωστόν ο Γ. Βασιλακόπουλος επικαλούμενος «τεχνικό πρόβλημα», τη στιγμή που η ψηφοφορία βρισκόταν σε εξέλιξη με σκορ 9-9.

Από τη σημερινή συνεδρίαση απουσίασαν οι σύμβουλοι των παρατάξεων Φασούλα-Λιόλιου (αυτοί που είχαν εκλέξει πρόεδρο τον Χριστοδούλου), ενώ ένας από αυτούς (Γ. Αλεξόπουλος) παραιτήθηκε. Τη θέση του πήρε ο αναπληρωματικός Δημήτρης Ρόζης, που φαίνεται ότι είναι «καθεστωτικός», αφού συντάχθηκε με την πλειοψηφία Βασιλακόπουλου.

Λίγο μετά τη λήξη της συνεδρίασης, ο Βαγγέλης Λιόλιος άσκησε ασφαλιστικά μέτρα, ζητώντας την απομάκρυνση των Βασιλακόπουλου-Γολέμη από τη διοίκηση, ως υπαίτιων της αδικαιολόγητης, κατά τον ίδιο, διακοπής της συνεδρίασης της Δευτέρας.

Το αίτημα θα συζητηθεί αύριο από το Πρωτοδικείο, το οποίο παράλληλα θα νομιμοποιήσει μία από τις δύο «παράλληλες» διοικήσεις.

Λογικά θα δικαιωθεί η πλευρά Βασιλακόπουλου (που υποστηρίζει για μελλοντικό πρόεδρο τον Άγγελο Παπανικολάου), αφού η σημερινή ψηφοφορία έγινε σε συνθήκες απαρτίας, με 12 μέλη παρόντα.

Μάλιστα, από τη χθεσινή διεργασία διαχώρισε τη θέση του και ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ (και ex officio Α’ αντιπρόεδρος της ΕΟΚ) Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, δηλώνοντας ουδετερότητα.

Το σώμα της νέας διοίκησης, η οποία προκηρύσσει εκλογής «διά ζώσης» στις 30 Μαρτίου (δηλαδή μέσα στα διευρυμένα χρονοδιαγράμματα που όρισε η Πολιτεία) αποτελούν οι:

· Πρόεδρος: Γιώργος Βασιλακόπουλος

· Α’ Αντιπρόεδρος: Κώστας Παρίσης

· Β’ Αντιπρόεδρος: Αριστείδης Γολέμης

· Ταμίας: Δημήτρης Αγγελόπουλος

· Γενικός Γραμματέας: Παναγιώτης Τσαγκρώνης

 

Ετικέτες