Μπάσκετ: Ήττα του Παναθηναϊκού από τη Μακάμπι

Άλλη μια ήττα γνώρισε ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ στα πλαίσια της Euroleague: 83-95 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Στο ημίχρονο, η Μακάμπι προηγήθηκε με 46-55, με σερί 3-17 στο τελευταίο τετράλεπτο. Έκτοτε δεν απειλήθηκε σοβαρά, παρ’όλο που μείωσε τη διαφορά από τους 15 πόντους στους 5 στα μέσα της δ’ περιόδου.
Mε τον Παναθηναϊκό εμφανίστηκε σε ευρωπαϊκό αγώνα ο Ιωάννης Παπαπέτρου (17 π.), μετά από απουσία 2 μηνών λόγω εγχείρησης στο ιγμόριο. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» έπαιξε και στο κυριακάτικο ματς με τον ΠΑΟΚ στα πλαίσια της Basket League.

Ξεχώρισαν και οι Νέντοβιτς 21, Μέικον 13, Μαντζούκας 11, Κασελάκης 8, Παπαγιάννης 6. Οι Ουίλιαμς 17, Ρέινολντς 16, Νάναλι 15, Ζίζιτς 13 ήταν οι κορυφαίοι της Μακάμπι.

Ο αποψινός αγώνας ήταν εξ αναβολής. Η Μακάμπι (14-11), που δεν έχει πλέον προπονητή τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, παραμένει μέσα στην οχτάδα των πλέι-οφ, ισόβαθμη πλέον με την 5η Εφές.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις, με ρεκόρ 7-18. Ο πρωταθλητής Ελλάδας θα υποδεχθεί τη 2η της βαθμολογίας της Ρεάλ (18-8) το βράδυ της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ, ενώ την Παρασκευή ο Ολυμπιακός (18-9) θα φιλοξενήσει την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα (21-5), σε αγώνα που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την τελική κατάταξη των «ερυθρολεύκων» και τον αντίπαλό τους στα πλέι-οφ, όπου η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα έχει το πλεονέκτημα έδρας.