Ήττα μετά επαίνων για την Εθνική

Με μία εντός προγράμματος ήττα από τον οικοδεσπότη Καναδά ξεκίνησε η Εθνική μπάσκετ την προσπάθειά της στο Προολυμπιακό τουρνουά στην πόλη Βικτόρια: 91-97. Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 50-46 υπέρ της ελληνικής ομάδας.

Η Εθνική μας θα πρέπει να νικήσει την Κίνα στο δεύτερο παιχνίδι της, τα ξημερώματα της Παρασκευής, για να αποφύγει τον πρόωρη αποκλεισμό. Εφ’ όσον νικήσει, θα αντιμετωπίσει στον σαββατιάτικο ημιτελικό μία από τις Τσεχία, Τουρκία, Ουρουγουάη.

Παρά τις κραυγαλέες ελλείψεις της, η ελληνική ομάδα έκανε εξαιρετική εμφάνιση, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όταν προηγήθηκε και με διαφορά 8 πόντων, με κορυφαίους τους Κώστα Σλούκα, Νικ Καλάθη, Ντίνο Μήτογλου, Λεωνίδα Κασελάκη (48-40).

Στο τέλος της γ’ περιόδου το σκορ ήταν 71-74, αλλά οι Καναδοί ξέφυγαν, με σερί 0-9 στο δίλεπτο που η κουρασμένη Εθνική μας έπαιξε δίχως τους ηγέτες της Καλάθη, Σλούκα. Μετά το -12, η ελληνική ομάδα πλησίασε ξανά στο 91-95, αλλά δεν είχε χρόνο να ολοκληρώσει την αντεπίθεσή της.

“Στα 45 χρόνια που είμαι προπονητής έχω πει λιγότερες από πέντε φορές πως είμαι περήφανος για μια ομάδα μου που έχασε”, δήλωσε ο Ρικ Πιτίνο. “Σήμερα είμαι περήφανος για την προσπάθειά μας. Κάναμε κάποια λάθη σε κρίσιμα σημεία, τα οποία οδήγησαν σε αλλαγή του μομέντουμ, όμως αυτό συμβαίνει στο μπάσκετ και πρέπει να προχωρήσεις. Παίξαμε για πρώτη φορά με αυτή τη σύνθεση και μάθαμε πολλά από αυτό το παιχνίδι. Τώρα έχουμε το ματς με την Κίνα και ελπίζουμε να έχουμε την ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε ξανά τον Καναδά στη διοργάνωση”.
Σκόραραν και οι έντεκα Έλληνες παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν από τον Αμερικανό: Καλάθης 12 (9 ασίστ), Γιαννόπουλος 6, Μήτογλου 14 (10 ριμπάουντ), Παπαγιάννης 11, Σλούκας 12 (8 ασίστ), Κ. Αντετοκούνμπο 4, Χρυσικόπουλος 6, Κασελάκης 10, Κατσίβελης 2, Καββαδάς 6, Λαρεντζάκης 8. Δεν αγωνίστηκε μόνο ο Ρογκαβόπουλος.

Κορυφαίοι της καναδικής ομάδας, που έχει προπονητή τον Νικ Νερς των Τορόντο Ράπτορς, ήταν οι Ουίγκινς 23, Μπάρετ 22, Αλεξάντερ-Ουόκερ 18, Πάουελ 12, Λάιλς 8. Τα ξημερώματα της Πέμπτης θα παίξουν στη Βικτόρια για τον ίδιο Όμιλο Κίνα-Καναδάς.

Ο αγώνας έγινε κεκλεισμένων των θυρών.

Ετικέτες