Μπάσκετ: Η Φενέρ στον δρόμο του Ολυμπιακού

Μπάσκετ: Η Φενέρ στον δρόμο του Ολυμπιακού

H τουρκική Φενέρμπαχτσε θα είναι ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στα προημιτελικά της Euroleague. Η σειρά, με έπαθλο μία θέση στο φάιναλ-φορ του Κάουνας, θα κριθεί στις 3 νίκες. Ο πρώτος και δεύτερος αγώνας θα διεξαχθούν στο Φάληρο, όπως και ο πέμπτος, εάν χρειαστεί. Πέρυσι οι “ερυθρόλευκοι” είχαν αποκλείσει τη Μονακό με 3-2 νίκες.

Η φιλόδοξη Φενέρμπαχτσε έχει προπονητή τον Έλληνα Ομοσπονδιακό Δημήτρη Ιτούδη, ενώ στις τάξεις της ανήκουν και τρεις παίκτες της Εθνικής Ελλάδας: Νικ Καλάθης, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Κώστας Αντετοκούνμπο.

Διαθέτει επίσης μία πλειάδα αστέρων: Ουίλμπεκιν, Γκούντουριτς, Μαχμούτογλου, Πιερ, Μπούκερ, Μπιέλιτσα, Τζεκίρι, Μότλεϊ. Η Φενέρ τελείωσε την κανονική περιόδο με ρεκόρ 19-15 και εξασφάλισε την πρόκριση μόλις την τελευταία αγωνιστική, αν και βρισκόταν στην πρώτη τετράδα στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν. Ο Ολυμπιακός τη νίκησε τόσο στο Φάληρο, όσο και στην Κωνσταντινούπολη.

Μετά το διπλό της Ζαλγκίρις στο Μόναχο επί της Μπάγερν (80-83), τα άλλα τρία ζευγάρια των προημιτελικών είναι: Ρεάλ-Παρτιζάν, Μπαρτσελόνα-Ζαλγκίρις και Μονακό-Μακάμπι. Από το τελευταίο ζευγάρι θα αναδειχθεί ο πιθανός αντίπαλος του Ολυμπιακού στον ημιτελικό. Τα πλέι-οφ θα ξεκινήσουν στις 25 Απριλίου, ενώ το φάιναλ-φορ θα διεξαχθεί στο Κάουνας της Λιθουανίας στις 19-21 Μαΐου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter