Μπάσκετ: Φεύγει για το Σακραμέντο ο Βεζένκοφ

Το σήριαλ Σάσα Βεζένκοφ έληξε με τρόπο αρνητικό για τον Ολυμπιακό: ο MVP της Euroleague μετακομίζει στους Σακραμέντιο Κινγκς, με συμβόλαιο 18,3 εκατομμυρίων ευρώ για την επόμενη τριετία. Το παραπάνω ποσό είναι μεικτό και περιλαμβάνει τα 687.000 ευρώ που θα πρέπει να δώσει ο ίδιος ο παίκτης στον Ολυμπιακό για να ενεργοποιήσει τη σχετική ρήτρα. Άλλα τόσα θα λάβουν οι «ερυθρόλευκοι» από τους Κινγκς.

Η δε συμφωνία αφορά 2+1 χρόνια, όπου μόνο η αρχική διετία είναι εγγυημένη. Υπολογίζεται ότι το καθαρό ποσό που θα καταλήξει στην τσέπη του αθλητή την πρώτη σεζόν ανέρχεται σε 2,8 εκατομμύρια ευρώ.

Ο 28χρονος Βεζένκοφ παρέλαβε την προσφορά των ανερχόμενων Κινγκς σήμερα τα ξημερώματα και υποσχέθηκε να ανακοινώσει την απόφασή του τις επόμενες ώρες. Ωστόσο, η είδηση διέρρευσε από τον κορυφαίο Αμερικανό δημοσιογράφο Άντριαν Βοϊναρόφσκι, ο οποίος επικαλείται ως πηγή τους ατζέντηδες του Βεζένκοφ, Μαρκ Μπάρτελσταϊν, Γιώργο Ρουσάκη και Νικ Λώτσο. Αναμένεται και η δήλωση του ίδιου του αθλητή.

Ο Ολυμπιακός είχε καταθέσει στον Βεζένκοφ πρόταση για νέο τετραετές συμβόλαιο, με ετήσιες καθαρές αποδοχές περίπου 2,2 εκατομμυρίων ευρώ (έναντι των 1,8 εκ. ευρώ που είχαν συμφωνηθεί στα μέσα της σεζόν).

Οι Σακραμέντο Κινγκς έφτασαν φέτος μέχρι τα ημιτελικά της Δυτικής Περιφέρειας, όπου αποκλείστηκαν από τους απερχόμενους πρωταθλητές Ουόριορς με 4-3. Ο Βλάντε Ντίβατς έχει το γενικό πρόσταγμα, ενώ οι ΝτεΆαρον Φοξ, Ντομάντας Σαμπόνις, Χάρισον Μπαρνς, Κίγκαν Μάρεϊ είναι οι κορυφαίοι από τους νέους συμπαίκτες του Βεζένκοφ, ο οποίος θα παίξει υπό τις οδηγίες του Προπονητή της Χρονιάς, Μάικ Μπράουν. Ο Μπράουν είχε παρακολουθήσει τον Βεζένκοφ στο ΣΕΦ στους αγώνες με τη Φενέρμπαχτσε για τα πλέι-οφ της Euroleague.