Μπάσκετ: Επιτέλους διπλό για τον Παναθηναϊκό

Μπάσκετ: Επιτέλους διπλό για τον Παναθηναϊκό

Την πρώτη εκτός Ελλάδας νίκη του μετά από 14 μήνες πέτυχε ο Παναθηναϊκός απόψε στη Γαλλία: 63-76 τη Βιλερμπάν, μετά από εξαιρετική εμφάνιση.

Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 15-23 στο δεκάλεπτο και 32-46 με πρωταγωνιστές τους Νεμάνια Νέντοβιτς, Γιώργο Παπαγιάννη. «Ήρθαμε αποφασισμένοι και φεύγουμε πολύ χαρούμενοι», ειπε ο τελευταίος

Ο 17χρονος γίγαντας Ουεμπανιάμπα και ο Οσετκόφσκι (18 π.) ξεκίνησαν την αντεπίθεση των Γάλλων, που μείωσαν σε 57-59 στο 33ο λεπτό, την ίδια ώρα που ο Παναθηναϊκός έχανε τον Νεμάνια Νέντοβιτς λόγω τραυματισμού. Οι Μέικον, Ουάιτ φρόντισαν ώστε να μη χαθούν τα κεκτημένα στο φινάλε.

Η σύνθεση του «τριφυλλιού»: Παπαγιάννης 15, Μέικον 4, Κασελάκης, Ουάιτ 19, Αβδάλας, Μαντζούκας 3, Νέντοβιτς 18, Έβανς 7, Σαντ-Ρόος 4, Γιόβιτς 6.

O Παναθηναϊκός έπαιξε και αυτή τη φορά χωρίς τον εγχειρισμένο Ιωάννη Παπαπέτρου. Η Βιλερμπάν (Λάιτι 10) παρατάχθηκε χωρίς τον πρωταγωνιστή της νίκης της στο ΟΑΚΑ, Οκόμπο. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο έπαιξε ελάχιστα, χωρίς να σκοράρει.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Λιονέλ Ζοσπέν ήταν ανάμεσα στους θεατές του αγώνα, καθισμένος δίπλα στον ιδιοκτήτη της Βιλερμπάν, Τόνι Πάρκερ.

Οι «πράσινοι» παραμένουν στην προτελευταία θέση της κατάταξης, με ρεκόρ 6-17. Η ουραγός Ζαλγκίρις βρίσκεται στο 4-19. Η Βιλερμπάν έπεσε στο 9-16 με πέντε συνεχόμενες ήττες.

Ο Ολυμπιακός νίκησε χθες την πρωταθλήτρια Εφές με 87-85 στην παράταση και αναρριχήθηκε στην 4η θέση, μαζί με τη Ζενίτ, με ρεκόρ 14-9.

Την επόμενη εβδομάδα, η Euroleague διακόπτεται, αφού στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες θα διεξαχθεί η τελική φάση του Κυπέλλου. Το ελληνικό φάιναλ-φορ θα γίνει στο Ηράκλειο στις 18-20 Φεβρουαρίου.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών είναι: Ολυμπιακός-ΑΕΚ και Παναθηναϊκός-Προμηθέας. Το αίτημα των Πατρινών για αναβολή λόγω κρουσμάτων Covid-19 μάλλον δεν θα γίνει δεκτό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter