Μπάσκετ: Επιτέλους διπλό για το «τριφύλλι»

Eπιτέλους διπλό μετά από 4 μήνες για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είχε επιστρέψει στο ΟΑΚΑ στραπατσαρισμένος από τις τελευταίες 9 εκτός έδρας εξορμήσεις του! 

Το 99-80 επί της ουραγού Γκραν Κανάρια (με 200 Ελληνες εκδρομείς στην κερκίδα) ήταν μόλις η 2η νίκη του μακριά από τη θαλπωρή της Αθήνας και η 11η σε 24 αγωνιστικές. Ωστόσο, οι πρωταθλητές Ελλάδας χρειάζεται να εξαπολύσουν αντεπίθεση διαρκείας αν θέλουν να προφτάσουν τα πλέι-οφ της Euroleague, αφού μοιράζονται τη 10η θέση με τη Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Απόψε, στα Κανάρια Νησιά, είχαν αρκετούς διακριθέντες και κράτησαν τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος: Αντετοκούνμπο 16, Λάνγκφορντ 18, Καλάθης 17, Παπαγιάννης 14, Κιλπάτρικ 8, ενώ καλά έπαιξαν σε πιο περιορισμένους ρόλους οι Παπαπέτρου (10), Βουγιούκας (4), Λεκάβιτσιους (4), Γκιστ (8). Ο Μήτογλου τραυματίστηκε στον ώμο και αποχώρησε στα μέσα του β’ ημιχρόνου, ενώ ο Τόμας δεν έπαιξε καθόλου.

Ο Ραβασέδα (21 π.) ήταν ο κορυφαίος παίκτης των γηπεδούχων. Το βράδυ της Παρασκευής, ο Ολυμπιακός, που προέρχεται από 4 απανωτές ήττες και απειλείται με τη σειρά του να μείνει εκτός οχτάδας, υποδέχεται στο ΣΕΦ την ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη.