Μπάσκετ: Επιστροφή με «κατοστάρα» για τον Ολυμπιακό

Με μία πειστική νικη επί της ΑΕΚ και «καταστάρα» (103-78, ημίχρονο 44-43) επέστρεψε ο Ολυμπιακός στη Basket League μετά από 2,5 χρόνια.

Οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίστηκαν φρέσκοι, μολονότι επέστρεψαν στο ΣΕΦ μόλις 40 ώρες μετά τον ευρωπαϊκό αγώνα της Παρασκευής με την Βασκόνια. «Έχουμε δώδεκα παίκτες υψηλού επιπέδου και αυτό είναι ευτυχία για τον προπονητή», είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Η ΑΕΚ -που την παραμονή του αγώνα αποχαιρέτησε τον Μάνι Χάρις- έμεινε ανταγωνιστική μέχρι το τέλος της γ’ περιόδου, αλλά παραδόθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν το επί μέρους σκορ ήταν 31-14.

Στο περιθώριο του αγώνα, ο Στέφανος Δέδας δήλωσε «περήφανος και πανέτοιμος», σε περίπτωση που τελεσφορήσει το σενάριο πρόσληψής του στην Εθνική Ανδρών για τα «παράθυρα».

Ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν και πάλι ο κορυφαίος του Ολυμπιακού, με 27 πόντους (9/10 δ., 3/7 τρ.) και 11 ριμπάουντ. «Ήμασταν φλύαροι και χωρίς συγκέντρωση στο πρώτο ημίχρονο», ομολόγησε. Ο Κώστας Παπανικολάου πρόσθεσε 14 πόντους, ο ιαννούλης Λαρεντζάκης 13 και ο Κώστας Σλούκας 12 με 9 ασίστ.

Από την ΑΕΚ, που ψάχνει δύο καινούριους παίκτες και περιμένει τους τραυματίες Παππά, Κόνιαρη, ξεχώρισαν οι Γέλοβατς (21), Γκρίφιν (15) και Βαουλέτ (11).

Ετικέτες