Μπάσκετ: Αποσύρεται ο Ρούμπιο για να προστατεύσει την ψυχική του υγεία!

Σοκ και συγκίνηση προκαλεί στον κόσμο του μπάσκετ η απόφασή του Ρίκι Ρούμπιο να σταματήσει κάθε επαγγελματική δραστηριότητα προκειμένου να προστατεύσει την ψυχική του υγεία. Ο Ισπανός διεθνής αθλητής δεν έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες και ζήτησε κατανόηση και σεβασμό στην ιδιωτική του ζωή.

Ο Ρούμπιο αναδείχθηκε MVP στο προηγούμενο μουντομπάσκετ το 2019 στην Κίνα, ενώ ήταν μέλος και της φετινής εθνικής Ισπανίας (με την οποία έχει κατακτήσει επίσης δύο Ολυμπιακά και τέσσερα ευρωπαϊκά μετάλλια) και αγωνίζεται στο ΝΒΑ από το 2011.

Η ανακοίνωση του 32χρονου Ρούμπιο:

«Αποφάσισα να σταματήσω την επαγγελματική μου καριέρα για να ασχοληθώ με την ψυχική μου υγεία. Θέλω να ευχαριστήσω την Ισπανική Ομοσπονδία για όλη τη βοήθεια που έχω λάβει και για την κατανόηση της απόφασής μου. Σήμερα η “ρόχα” έχει νόημα περισσότερο από ποτέ άλλοτε. Σας ευχαριστώ. Θα ήθελα να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μου με σκοπό να αντιμετωπίσω αυτές τις στιγμές και να είμαι έτοιμος να δώσω περισσότερες πληροφορίες, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή».