Μπάσκετ: Άνετη με Γιάννη η Εθνική

Άνετο και ξένοιαστο ξεμούδιασμα ήταν για την Εθνική ομάδα μπάσκετ το πρώτο φιλικό της εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Με τον MVP του ΝΒΑ Γιάννη Αντετοκούνμπο στη σύνθεσή της, η «επίσημη αγαπημένη» νίκησε την Ουγγαρία με 83-59 (ημίχρονο 43-28) και χειροκροτήθηκε θερμά από το κοινό που γέμισε το κλειστό του Ηρακλείου στα Δύο Αοράκια.

Ο “Greek Freak” έμεινε στο παρκέ 22 λεπτά αν και ταλαιπωρημένος από γαστρεντερίτιδα και είχε σε ρυθμό ρελαντί 19 πόντους, 8 ριμπάουντ και 8 κερδισμένα φάουλ, με 9/10 βολές, 5/7 δίποντα και 0/1 τρίποντα. Η υπόλοιπη σύνθεση της ελληνικής ομάδας στο αποψινό φιλικό: Καλάθης 6, Λαρεντζάκης 8(1), Μπουρούσης 10, Σλούκας 5(1), Παπαγιάννης 6, Πρίντεζης 8, Παπανικολάου 4, Μάντζαρης 3(1), Παπαπέτρου 7(1), Σαλούστρος 5(1), Κ.Αντετοκούνμπο 2.

Ο Βενιαμίν της οικογένειας Αντετοκούνμπο έκανε το ντεμπούτο του στην ομάδα των Ανδρών και πέτυχε τους μοναδικούς πόντους με ένα βροντερό κάρφωμα, το οποίο ξεσήκωσε όχι μόνο το κοινό, αλλά και τα …αδέλφια του!

“Είμαστε σε προπονητικό πρόγραμμα με πολλή κούραση”, δήλωσε ο προπονητής Θανάσης Σκουρτόπουλος. “Τα παιδιά θέλουν να κάνουν κάτι εντυπωσιακό, θα έρθει η ώρα και για αυτό. Υπάρχει πολύ καλή διάθεση, προσπαθούμε να παντρέψουμε όλα τα καλά στοιχεία, ξεκινώντας με την άμυνα σε όλο το γήπεδο”.

Οι πέντε που έμειναν χθες εκτός δωδεκάδας ήταν οι Βασιλόπουλος, Κόνιαρης, Αθηναίου, Μήτογλου και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο που αισθάνεται ενοχλήσεις στη μέση.

Το επόμενο φιλικό της Εθνικής θα διεξαχθεί το απόγευμα της Κυριακής, πάλι στο Ηράκλειο, στα πλαίσια του Τουρνουά Αegean, με παρτενέρ την ομάδα του Ιράν (19.30). Mετά από αυτό, αναμένεται να «κοπούν» δύο ή τρεις παίκτες. Θα ακολουθήσει το τουρνουά Ακρόπολις, στις 16-18 Αυγούστου, με Ελλάδα, Σερβία, Ιταλία και Τουρκία.

Ετικέτες